Rosszat jelent az ha a mandulámtól kis fehéres színű
bigyók jönnek ki?
Szia, a mandulad gyulladt, jo lenne kivetetni! Menjel el egy jo ful-orr-gegeszhez, es beszeld meg vele a mutetet, ha lehet ne altatasban kerjed.
Nekem is volt, 20 eves koromban nekem is ilyen gyulladt volt a mandulam mint a tied most. Ez genny amit latsz.
Vetesd ki, mert a gyulladt mandula a szivre, izmokra nagyon veszelyes!
2009. szept. 25. 16:41
2/12 anonim válasza:
Na azért remélem nem szaladtál egyszerre a kórházba :)
Igen, valószínű begyulladt a mandulád, de ez nem azt jelenti, hogy meg is kell műteni. Ha nagyon sokszor begyullad akkor igen, szokták tanácsolni, hogy ki kell venni, mert sok betegség okozója lehet.
De szerintem nálad nem ez áll fenn, már a kérdésed alapján sem, mivel nem tudtad mit jelent.
Menj el orvoshoz, és adni fog antibiotikumot, és pár nap alatt helyrejön.
Jobbulást!
2009. szept. 25. 16:47
Az enyém is ugyanilyen volt, és kivették már egy jó pár éve, és nem bántam meg, mert azóta semmi bajom, a torkom se szokott fájni. Le is kopogom.
2009. szept. 25. 17:31
4/12 A kérdező kommentje:
az orvost azt én még egyenlőre kihagyom.Lenne még egy kérdésem,ha elmegyek orvsohoz csak úgy simán pl ha náthás lennek akkor észrevenné hogy baj van a mandulámmal?
5/12 A kérdező kommentje:
no de nekem nem fáj nincs is betagadva(legalább is én nem látom)de már lassan egy éve ezek a fehér valamik ,,jönnek,,
Valószínűleg krónikus mandulagyulladásod van (Tonsillitis Chronica). A fehéres valamik szerintem gennycseppek lehetnek és ha nem mégy vele orvoshoz, ill. nem veteted ki, szétszóródhatnak belőle a baktériumok a véreddel. Addig is gócként szerepel a szervezetedben, így könnyen okozhat hajhullást, aknét, más szervek gyulladását... Súlyos esetben a szívedre is ráhúzódhat a gyulladás, úgyhogy ezt nem szabad elbagatelizálni. És igen, az orvos észre veszi, amint belenéz a torkodba.
2009. szept. 25. 20:29
7/12 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek
Ne hagyd ki az orvost!!! Ne legyel sajat magad ellensege, es ne dugd a fejedet a homokba, hidd el senki nem fog segiteni ha komolyabb bajod lesz, csak te tudsz magadon segiteni!
2009. szept. 26. 15:47
9/12 anonim válasza:
Ez ugyanolyan rossz mintha mindig fajna. Igy viszont alattomos, es tenyleg fertozheti a szervezetedet. Mindenkepp menj dokihoz, lehet nem kell rogton kivenni,de legtobb esetben igen. En most vagyok 10 nappal utana.:)
2009. okt. 10. 09:56
10/12 A kérdező kommentje:
Már voltam orvosnál és még mindig be van gyulladva,de az orvos nem mondd semmmit csak kilo számra írja ki az antibiotikumot és az immunrendszerem már tropára van és hónaponta beteg vagyok
Kapcsolódó kérdések: