Bokatörés! Mennyi időbe telik mire teljesen rendbe jön? Mikor mehetek iskolába? Kapok-e felmentést tesi alól? Mikor sportolhatok újra? F/19 (többi lent)
Múlt hét kedden (ápr. 2.) külbokatörést szenvedtem.
1 hétre gipszsínt kaptam.
A most keddi (ápr. 9.) kontroll alapján szerencsére nem kell műteni.
2 hétre (ápr. 23-ig) viszont fekvőgipszet kaptam.
Egyébként már 9 éve focizok és 4 éve teniszezek. (Hobbi szinten mind a kettőt.)
A sérülés után melyiknek a folytatását ajánljá(to)k?
(Én a focit szeretem jobban.)
A felmentés kiadásáról és annak időbeni tartalmáról az orvos dönt. Kérni bármit lehet, de nem köteles bármire kiadni.
Arról sem felejtkezz meg, hogy a felmentésekkel kapcsolatban az iskolád házirendje mit ír.
Saját tapasztalat, hogy a mi iskolánkba viszont a tesi alóli felmentéseket csak akkor fogadhatja el a tanár, ha azt az iskolaorvos is támogatja.
Én még okt. 1-jén szenvedtem kettős sípcsonttörést. 2 hónapig iskolába sem tudtam menni mert fekvőgipszben voltam, további két hónapig voltam járógipszben.
A járógipszes időszakra vonatkozó fent említettek (iskolaorvosi igazolás) nélkül is elfogadták a felmentésemet, de mihelyst levették a járógipszet jelezte a tesitanárom, hogy az iskola házirendje értelmében kérjek erről írásos igazolást az Iskolánk orvosától mert addig nem tekinthet felmentettnek.
Szóval próbálj meg valahogyan utána érdeklődni, hogy ilyen esetekben kell-e iskolaorvostól majd igazolást kérned!!....
A sportról meg annyit, hogy én is 6 éve focizok és az motivál engem, hogy mielőbb focizhassak. Ezt a szüleim, a kezelőorvosom, a tesitanárom is pozitívumnak és támogatható célnak tartja.
Nekem még szeptemberben tört el a bal bel- és külbokám. (Azaz kettős bokatörést szenvedtem.)
6 hét fekvőgipsz, 3 hét járógipsz és 3 hét bokarögzítő valamint 1 hónap gyógytorna.
Az egész tanévre szóló felmentés tesi alól!
Egyébként én elég jó tesiző vagyok, pont ezért is sajnálom ezt a felmentést.
Hobbi szinten focizok valamint az iskolai atlétikai versenyeken is rendszeresen rész veszek.
F/19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!