Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vérhányás másnaposan? :/

Vérhányás másnaposan? :/

Figyelt kérdés
Tegnap este buliban voltam, ittunk ittunk... Leittam magam a sárga földig, de aztán bealudtam és a reggel első vonattal mentem haza 4-kor..Kevertek nekem egy kávét ami konkrétan annyi volt hogy belebasztak forró vízbe kávémagokat,amiket találtak és egy íztelen fos lett belőle, de persze megittam mert hulla fáradt voltam és másnapos... Ezek után elindultam haza felé egy szál pulcsiban 4-kor rohangálva, lehetséges hogy megfázott a nyakam vagy valami,de a lényeg az hogy félóra után amikor haza értem, és nagy szomjamban lehúztam 2 liter vizet, elmentem a wc-re és újra láttam. Na most a csavar az hogy két három öklendezés után, amivel csak víz jött, a következőben már élénkpiros vér volt...íze nem volt, csak víz ize, semmim nem fáj, nem is értettem mi lehet. Ettől picit beszartam utána olvastam és 2 lehetőséget láttam. azaz gyomorfekély O.o csak én nem vagyok alkesz bár ha iszom sokat iszom de 2 hónaponta 1-szer.. vagy még lehet hogy a hányás közben a közepénelszakadt egy ér a nyelőcsöben és azért jött ilyen vizzel higitott élénk vér. Azt olvastam fekély-nél kávézacc színű lenne, és a székletben is látszana, eddig egyszer voltam hosszú wc-né s semmi jele nem volt az egésznek. Igazából nem hinném hogy fekély de hát ki tudja avval muszáj lenne orvoshoz fordulni. de a nyelőcső-s eset sem sokkal szimpatikusabb, ti mit tanácsolnátok? (bocsánat a regényért, gondoltam a részletek segithetnek) 16/F

2013. ápr. 14. 13:54
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A vérrel festenyzett hányadéknak lehet az oka a hányás közbeni erőlködésben megrepedt kis érből való vérzés. A vérhányásnak az okai / ha nem ezen a területen végzett műtét szövődményeként jelentkezik / az orrból, orrgaratból, garatból lenyelt vér kihányása, a nyelőcsőnek, vagy a gyomornak a betegségei. A nyelőcsőben és a gyomorban lehetnek nyálkahártya sérülések, fekély, vénatágulat,

jelentős gyulladás, érbetegség, daganat. A nyelőcső visszerei a legtöbbször más belgyógyászati alapbetegség következtében alakulnak ki. Ha friss, piros vért hány a beteg, akkor ez a vér általában a tápcsatorna felső részéből származik, a kávézacc-szerű hányás megszűnt vérzés nyoma, vagy emésztett vér kihányásáé, barna színű a vér akkor, ha a gyomorsav által megemésztett vért hányja ki a beteg.

2013. ápr. 14. 14:03
 2/5 A kérdező kommentje:
Így már sokkal világosabb, és több mint valószínű hogy egy kis ér elpattant, és ez okozta a dolgot. de szerinted forduljak orvoshoz?
2013. ápr. 14. 14:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha nem ismétlődik meg nem kell orvoshoz menni vele! A gyomorfekély fáj is, ha eddig nem volt gyomorbajod nem hiszem hogy gond lesz!
2013. ápr. 14. 14:13
 4/5 anonim válasza:
Szia velem konkretan ugyan ez történt lett valami bajod vagy nem történt semmi? Eléggé be vagyok parazva
2019. okt. 21. 04:43
 5/5 anonim ***** válasza:
A kérdés régi,de az eset a Mallory-Weiss szindrómához köthető,orvossal kell konzultálni ilyen esetben a lehető leghamarabb.
2021. jún. 2. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!