Allergiás vagyok a méhcsípésre?
az előző válaszoló nem ir igazat.:) minél több csipést kapsz a szervezeted annál jobban megszokja a méhcsipést,és a bedagadási tünetek se fognak jelentkezni.
jómagam 1986-ban általános iskola 7.osztályban álltam neki méhészkedni.kb 1év után szünt meg a bedagadásos reakcióm.
10-20-30 méhcsipés 50-60 család átnézésekor teljesen megszokott dolog.
fájni fáj,az az érzet sajnos nem szünt meg :)
én szakmailag irtam le hogy működik kb 1év alatt a csipés megszokása.
12 éves múltam mikor nekiálltam méhészkedni.előtte egyszem méh csipett meg,nagyon féltem tőlük.egy szakkönyvnek hála,és a szomszéd méhésznek köszönhetően csöppentem bele ebbe a szép hivatásba.
az első csipések nekem is duzzanattal jártak.kb 1év volt mire megszoktam.
az érdekes inkább az,hogy betelelés után,mikor nincs már munka a méhekkel,egyfajta elvonási érzet jön,azaz tavaszra,mikor jön a jóidő és már lehet velük dolgozni szinte várjuk az első felfrissitő méhcsipést :)
azért azoktól a mindenféle laborokban kutyult vegyszerektől amivel hozzá lehet szokni a méhcsipéshez óvakodnék,károsak lehetnek.a természetes az igazi,gondoljunk csak a többezer éves kinai apiterápiára,azaz a mozgásbetegségek,gyulladások méhcsipéssel gyógyitására.
Köszönöm a válaszokat! : )
Akkor majd lassacskán hozzászokok, mert a családom is méhészkedni kezdett.
na,az jó :) méhészkalap nélkül azért ne nyúlj hozzájuk.kesztyű meg azért nem javasolt,mert abban sután fog az ember,és azzal a méheket felizgatja.
a méhésznek az ujjai a "csipesz" :)
pár csipés után meglátod,ha csak megdagadsz akkor semmi probléma,nem vagy allergiás,1év alatt megszokod és nem dagadsz meg többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!