Az akácméz miben különbözik a többi virág méztől?
az akácmézet azért adjuk drágábban mint a többi fajtamézet mert a buta magyar vásárlók kb 50éve úgy gondolják ha a méz bekristályosodik akkor biztos a méhész cukrozta be.mivel az akácméz későn kristályosodik ezért a buta vevő azt keresi.
Nyugaton pl direkt krémesitik a mézet,azaz kristályos mézzel beoltják a folyékony mézet,az beköt és mint a húsdaráló olyannal darálják krémes állagúra.
szóval a vásárlók miatt drágább az akácméz.
miért különös? én arról nem tehetek hogy ez a tévhit.arról nem tehetek hogy azért nem veszi meg a sokkal finomabb hársmézet mert bekristályosodott és az istenért se akarja elhinni hogy attól eleve nem kristályosodik be a méz ha répacukor kerül bele :)))
a németek pl a folyékony állapotban fekete szinű kristályos állapotban krémszinű waldhonigért azaz erdei mézért fizetik a legtöbbet,kilónként 15-20 eurot!!!!
eleve egy mézkrémesitő gép,ami hasonló az ipari húsdarálóhoz kb 1millió forint.Skandináviában,Németországban,Franciaországban már kb 40éve igy csinálják a krémmézet.olyan állagúra darálják a kristályos mézet hogy az egy szappanadagolóval rányomható legyen a vajaskenyérre.a nyugati vásárlók nem szeretik a vajaskenyérről lecsöpögő folyékony mézet.lehetőleg a kristályosat keresik,mert az az igazi méz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!