Létezik olyan virág amitöl meg lehet halni? Ha igen akkor mi a neve?
Figyelt kérdés
halotam hogy van egy olyan virág ami melet ha elalszol akkor töben nem kelsz fel de nem tudom hogy igaz-e2009. szept. 20. 13:48
1/7 anonim válasza:
Igen azt hiszem ez a Liliom!!!
2/7 anonim válasza:
A liliom.
Ezért is hívták régen halálvirágnak.
A dolog úgy működik, hogy ha zárt térben kellő számű liliom van, akkor az ember elalszik, és többé nem kel fel.
Javaslat: nagyon szép virág, ha ilyet kapsz ajándékba, vagy ne abban a szobában aludj ,ahol a virág van, vagy nyiss ablakot és úgy aludj, mert csak zárt szobában van így. De amúgy azért ehhez is sok növény kell.
4/7 anonim válasza:
Azért ez így nem teljesen igaz. Nem tudom, milyen mennyiségű liliom kéne, hogy ez megtörténjen, de ha igaz lenne, akkor minden öngyilkosjelölt ezt a módszert választaná.
5/7 anonim válasza:
Konkrét adatot nem tudok, de gondolom egyetlen szál liliomtól nem hal meg az ember. Ha úgy lenne, már rég nem lenne ilyen közkedvelt. Ahhoz már tekintélyes mennyiségű liliom kéne. Meg persze az amúgy is szükséges napi szellőztetésről sem szabad megfeledkezni.
6/7 anonim válasza:
én is halottam ilyet a liliomról
nem tudom hogy teljesen igaz e
és hogy mennyi kell belőle
7/7 anonim válasza:
Nagyon sok szobanövény is mérgező, de ahhoz meg kell enni. Pl. a diffenbachia is ilyen, a tesóm kiskorában csak a szagától befulladt és kórházba kellett vinni. De nem mindenkire hat,mert én meg megrágtam a levelét és semmi bajom nem lett. :D Szóval egyéni érzékenységen is múlik. Kisgyerekes családoknál szerintem érdemes utána olvasni, hogy melyek mérgezőek. Egyébként a liliomot én is hallottam már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!