Volt már hasnyálmirigy-gyulladásod? Mit ettél? Mennyi
ideig tartott?
Anyukámnak volt.Arra nem emlékszem már hogy meddig volt korházban,de jó ideig..szigorú diát kellett tartania még nagyon sokáig miután már haza mehetett.
2009. szept. 23. 09:40
A férjemnek volt.Sovány húsokat, májat párolva /előtte esetleg serpenyőben megpirítható zsiradék nélkül/,főtt krumplit,párolt zöldségeket, rizst,vegyes hús+zöldségleveseket rántás nélkül, esetleg tejes habarással, minimális napraforgó vagy oliva olajjal, a használható fűszerek: pirospaprika,borsikafű,bazsalikom,petrezselyemzöld...
jót tesz az emésztésnek a zabpehely sovány tejtermékekbe keverve vagy nokedli tésztába keverve. később már lightos pörköltet is evett és könnyen felépült.
2009. szept. 23. 10:01
3/10 A kérdező kommentje:
Nekem a kislányom beteg, már a 6. hete. Rettenetesen unja az egyoldalú táplálkozást, szinte mindig ugyanazt eszi. Ráadásul fél is enni, mert tart az iszonyú erős fájdalmaktól, ami néha még most is elkapja.
A betegsége előtt mik voltak a kedvenc ételei? Mert szinte bármit el lehet készíteni csak más módszerrel és alapanyaggal.Lehet pl. spagettihoz is szószt csinálni.
Főzeléket tejjel-joghurttal kefírrel habarva, virslivel vagy párolt hússal.
2009. szept. 24. 07:29
5/10 A kérdező kommentje:
Igen, mostanában olvastam, hogy lehet a főzeléket yoghurttal csinálni, az ízlett is neki. Szegénykém eléggé le van gyengülve, és még mindig nagyon érzékeny a hasnyálmirigye, pl. nem tud hasra feküdni, pedig már a 6. hétnél tartunk. Tényleg ilyen hosszan elhúzódhat ez a betegség?
Nagyon súlyos és veszélyes betegség az biztos.Gondolom most még nagyon féltek, hogy visszatér de bízni kell/fiatal szervezet könnyebben regenerálódik/.A férjem herbalife shake-t is fogyasztott napi 1x reggel én úgy gondolom segített.
2009. szept. 25. 12:10
7/10 A kérdező kommentje:
Mennyi idő után mondhattátok, - hogy igen -, meggyógyult?
Herbalife - köszönöm, jó ötlet, veszek. Sajnos ki van ürülve a szervezetéből a vitamin. A háta, válla nem fájt?
Szerintem nem fájt neki már kb.3,5 éve volt beteg.DE lehet hogy kalcium magnézium d-vitaminhiánytól van.
2009. szept. 26. 17:28
ja és amkor már itthon volt nem volt semmi különös panasza csak néha böködést érzett a mellkas alatt.
2009. szept. 26. 17:31
10/10 anonim válasza:
Hasnyálmirigy gyulladásom volt 2009 júniustól 5 hétig 0 kalóriás diétára fogtak!!!Se enni,se inni nem kaptam! 6 hét után engedtek haza,de a gyulladás csak 3 hónap után szünt meg! A diétát még mindig szigorúan be kell tartanom,csak lassan lehet bővíteni,pedig már 7 hónap telt el! A kislányod hogy van? Ha valaki szeretne diétás recepteket cserélni : illatosfmgoup@atw.hu a címem.
2010. febr. 15. 18:09
Kapcsolódó kérdések: