Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egyes számú diabéteszesnél...

Egyes számú diabéteszesnél milyen gyakran érdemes vércukorszintet mérni?

Figyelt kérdés
Félek attól hogy néha feleslegesen mérek!!!!!!6 éves kislányomnak!

2013. ápr. 10. 14:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

nem kell meg ijedni :)

cukrok vagyok 9 éve most vagyok 16.

gondolom az elején vagytok.

eleinte kaja előtt majd kaja után 1 órával. írd le egy füzetbe hogy mit evett mennyit és mennyivel nyomta fel a cukrát. ez azért jó mert akor tudod h mi az ami jobban felviszi mi az ami nem..

ha 15 felett van a cukra ( pl 20, ne adj isten HI) akkor félóránként kell addig amig lenem megy a cukra 15 alá..

amúgy ha belejöttetek ( általánosságba) akkor elég kaja előtt.. vagy ha sápadt,vagy nagyon piros.. és havi 1x kell azt csinálni h reggeli előtt reggeli után tízórai előtt tízórai után stb kell mérni. elfelejtettem a nevét de ez ilyen kontroll. minden cukrot jegyezz a naplóba. egy külön füzetbe az elején ( gondolom ott vagyok mint írtam) hogy mi mennyire viszi fel a cukrát.. :)

ha kérdés van nyugodtan írj privátot :)

2013. ápr. 10. 14:31
 2/12 anonim ***** válasza:
15 az még veseküszöb fölött van. Étkezés előtt érdemes megmérni, majd étkezés után 1 órával. Ha rendesen étkezik, nem nagyon kell méregetni sem, egyszerűen ne adj neki szénhidrátot és akkor lesz magas a vércukra sem. Ne kapjon tejet, kenyeret, gabonafélét, édességet, pékárut, semmi ilyesmit és akkor nem lesz ezzel gondja később sem.
2013. ápr. 10. 14:35
 3/12 A kérdező kommentje:
ki van neki szabva étkezésekre a CH adag!!!!muszály adnom!sőtmég az is hogy pl kenyeres tízórai és uzsonna
2013. ápr. 10. 14:37
 4/12 anonim ***** válasza:

Ezen elgondolkoznék azért, hogy aki eleve genetikai okból cukorbeteg, annak miért adjunk szándékosan kenyeret és szénhidrátot?

Az a problémája, hogy nem termel elég inzulint szegény hasnyálmirigye. Ha zsírból és fehérjéből kap energiát, a mája mindkettőből képes ch-t szintetizálni, pont annyit, amennyit fel is használ.

2013. ápr. 10. 14:41
 5/12 A kérdező kommentje:
Sajnos ez ellen én nem tehetek!!!!Ez orvosi előírás,a diéta része!
2013. ápr. 10. 14:43
 6/12 anonim ***** válasza:

Az orvosi előírás a lényeg, nem pedig a gyermeked egészsége?

Csak gondolj bele, egy dolog van, amivel nem tud mit kezdeni, ez a szénhidrát és mégis azt kap, aztán pedig méregeted a cukrát, mennyire szaladt fel, ennek van értelme?

Próbáld ki pár napra, hogy a fehérje és zsír lesz a fő tápláléka, zöldségekkel, ch nélkül. Nézd meg, mi történik a vércukrával. Zsírból és fehérjéből nyerjen energiát, a mája nem beteg, annak semmi baja, hagy dolgozzon egy kicsit végre az is.

2013. ápr. 10. 14:49
 7/12 A kérdező kommentje:
A helyzet az hogy próbálkoztam már kevesebb ch-t adni neki és 2.6 lett a cukorszintje! :( :(
2013. ápr. 10. 14:51
 8/12 anonim ***** válasza:
Adtál neki mellé elég zsírt és fehérjét is?
2013. ápr. 10. 15:03
 9/12 anonim ***** válasza:

Kell a szénhidrát hisz inzulint kap !

1-es számú diabétesznél a hasnyálmirigy inzulintermelése megszűnt, ezt pótoljátok a szuriban bevittel. Ha beadja az inzulint és nem eszik hypoglicaemiás kómába esik, de ezt biztos elmondta a gondozó orvos.

Az 1-esválaszoló szerintem sok gyakorlati tanácsot tud adni.

2013. ápr. 10. 17:22
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, előírás a napi 30 gramm szénhidrát. Ez nem sok, mégis szükség van rá.
2013. ápr. 10. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!