Egyes számú diabéteszesnél milyen gyakran érdemes vércukorszintet mérni?
nem kell meg ijedni :)
cukrok vagyok 9 éve most vagyok 16.
gondolom az elején vagytok.
eleinte kaja előtt majd kaja után 1 órával. írd le egy füzetbe hogy mit evett mennyit és mennyivel nyomta fel a cukrát. ez azért jó mert akor tudod h mi az ami jobban felviszi mi az ami nem..
ha 15 felett van a cukra ( pl 20, ne adj isten HI) akkor félóránként kell addig amig lenem megy a cukra 15 alá..
amúgy ha belejöttetek ( általánosságba) akkor elég kaja előtt.. vagy ha sápadt,vagy nagyon piros.. és havi 1x kell azt csinálni h reggeli előtt reggeli után tízórai előtt tízórai után stb kell mérni. elfelejtettem a nevét de ez ilyen kontroll. minden cukrot jegyezz a naplóba. egy külön füzetbe az elején ( gondolom ott vagyok mint írtam) hogy mi mennyire viszi fel a cukrát.. :)
ha kérdés van nyugodtan írj privátot :)
Ezen elgondolkoznék azért, hogy aki eleve genetikai okból cukorbeteg, annak miért adjunk szándékosan kenyeret és szénhidrátot?
Az a problémája, hogy nem termel elég inzulint szegény hasnyálmirigye. Ha zsírból és fehérjéből kap energiát, a mája mindkettőből képes ch-t szintetizálni, pont annyit, amennyit fel is használ.
Az orvosi előírás a lényeg, nem pedig a gyermeked egészsége?
Csak gondolj bele, egy dolog van, amivel nem tud mit kezdeni, ez a szénhidrát és mégis azt kap, aztán pedig méregeted a cukrát, mennyire szaladt fel, ennek van értelme?
Próbáld ki pár napra, hogy a fehérje és zsír lesz a fő tápláléka, zöldségekkel, ch nélkül. Nézd meg, mi történik a vércukrával. Zsírból és fehérjéből nyerjen energiát, a mája nem beteg, annak semmi baja, hagy dolgozzon egy kicsit végre az is.
Kell a szénhidrát hisz inzulint kap !
1-es számú diabétesznél a hasnyálmirigy inzulintermelése megszűnt, ezt pótoljátok a szuriban bevittel. Ha beadja az inzulint és nem eszik hypoglicaemiás kómába esik, de ezt biztos elmondta a gondozó orvos.
Az 1-esválaszoló szerintem sok gyakorlati tanácsot tud adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!