Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez lehet pajzsmirigy alulműköd...

Ez lehet pajzsmirigy alulműködés? Érdemes elmenni laborba?

Figyelt kérdés

Mindig is hízékony voltam, alapból elég lassú az anyagcserém és hiába sportolok rendszeresen kisgyerekkorom óta, mindig is nagyon nehéz volt tartani a súlyomat, pedig egészségesen táplálkozok. Most megint híztam váratlanul, ezért utánanéztem a neten, hogy mitől lehet.

A pajzsmirigy alulműködés tünetei között viszont rengeteg olyat találtam, ami igaz rám, de nem gondoltam korábban, hogy ettől lehet. Ilyen pl lassú anyagcsere, hízás, hajhullás, kézszárazság, alacsony pulzus, a koleszterinem is kicsit magas volt legutóbb, rendszertelen menstruáció, faradékonyság, ízületi fájdalmak, szívdobogás.

Viszont kb 3 éve néztek már vérvételen pajzsmirigyet egy másik probléma miatt, akkor elvileg nem volt gond. Kialakulhatott azóta? Vagy véletlen lenne az összefüggés a tünetek között?

18L

2013. ápr. 6. 19:03
 1/5 A kérdező kommentje:
Ha ez esetleg számít valamit, jelenleg 160 cm-hez vagyok 57 kg, a normál súlyom 50-53 mozogna mivel izmos is vagyok, de sajnos 55 alatt soha nem tudom megtartani
2013. ápr. 6. 19:07
 2/5 A kérdező kommentje:
A súly tudom, hogy nem vészes, de ennyi sport mellett azért bosszantó tud lenni, pláne hogy fehérlisztes kajákat és hasonlókat nem is eszek. Inkább a többi egyezés aggaszt
2013. ápr. 6. 19:09
 3/5 anonim ***** válasza:
igen, sajnos kialakulhatott azóta is, egy vérvételből kiderül, szerintem annyit megér.
2013. ápr. 6. 19:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha több tünetet is észlelsz magadon érdemes megismételni a TSH-t. 3 év alatt bőven kialakulhat a betegség.
2013. ápr. 6. 19:12
 5/5 anonim ***** válasza:
50%
mindenképp menj el vérvételre, mi 3 évig könyörögtünk a háziorvosnak, hogy csináltasson vérvételt, mert a családban női ágon a nagyim kivételével mindenkinek alulműködik a pajzsmirigye, tavaly nyáron végül a sürgősségin kötöttünk ki, ahol befektettek kivizsgálásra, mert sokat voltam rosszul, meg sokszor elájultam, és egy igen súlyos pajzsmirigy alulműködés mellé társult az inzulinrezisztencia is, valószínű az első kezeletlensége miatt lett a második. szóval menj el vérvételre minél előbb. jobbulást!:)
2013. máj. 6. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!