Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szedjem a Rivotrilt ezekre a...

Szedjem a Rivotrilt ezekre a tünetekre?

Figyelt kérdés
Ma voltam pszichiáternél, aki szorongásos-depressziós-kényszerbetegséges tünetekre írt fel nekem Sertralin-Sandozt (napi fél első héten, majd reggel egy), és mellé az elején napi kétszer 1/4 Rivotrilt. Félek, hogyha elkezdem szedni, akkor nem fogok tudni a tanulásra koncentrálni, hamarosan érettségi. Azonban habár most jól érzem magam lelkileg, ez múlandó állapot (minden kis dolog miatt bűntudatom szokott lenni). Mi legyen?
2013. ápr. 5. 01:22
 1/3 anonim ***** válasza:

Először is hallgass az orvosra!

Másodszor: én is rivotrilt szedek és nekem bevált. Hidd el az a negyed rivi gyakorlatilag semmi!

A vizsgákig szedd rendesen mert nagyon szar dolog lenne elbaltázni a vizsgáidat nagyon fontos, hogy átmenj. A mai világban már az érettségi is kevés hát még ha az sincs mondom ezt munkanélküliként.

Aztán javaslom neked, hogy kezdj el minél hamarabb terápiára járni. Minden doki másképp dolgozik ha az egyik nem tetszik válts de nem mondj le önmagadról.

Egy valamit jól jegyezz meg: a gyógyszer nem gyógyít meg az csak a probléma okozta tüneteket enyhíti illetve elfedi.

Arra jó, hogy annyira összerakjon, hogy nyugodtan elkezdd rendbe rakni az életed.

A vizsga után pedig azonnal kezdj el leszokni de ezt a dokival kell megbeszélni mert ennek is vannak szabályai.

A negyed rivotrilt könnyen el lehet hagyni én is elhagytam egy részét.

De igazán csak te tudod meggyógyítani magad.

És ne bántsd már magad és ne lelkizz annyit minden hülyeségen hidd el nem éri meg más sem agyal azon, hogy beléd rúgott.

Nekem sokáig tartott, hogy rájöjjek és saját magamat helyre rakjam.

Túlérzékeny, szorongó, gátlásos, csendes és visszahúzódó alkat voltam.

Ma már ez jelentősen javult.

Javaslom, hogy most pár hónapig zárd ki a külvilágot és csakis saját magadra és a tanulmányaidra összpontosíts.

2013. ápr. 5. 02:04
 2/3 A kérdező kommentje:

Most kipróbálok egy negyed rivotrilt, kíváncsi vagyok a hatására. A 0,5 mg-ról van szó, tehát nem a 2mg-ről, annyira biztos nem lehet gáz, meg nem leszek tőle függő, ha most egy ekkorát beveszek. Ha rosszabbodik a helyzetem, akkor elkezdem a gyógyszerek szedését, de sztem a rivotrilt csak este fogom szedni, hogy ne legyek másnap kómás. A doki azt írta az ambuláns lapomra, hogy irreális bűntudataim vannak, szóval ez egy kicsit nyugtat, hogy így látja.

Legjobb lenne amúgy pszichoterápiára menni (valami kogntiv viselkedésterápia), de ahhoz olyan 15-20 alkalom kell és darabja 8-9 ezer Ft...

2013. ápr. 5. 02:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is a 0.5-öst szedem. A pszichoterápiára meg azt hiszem a doki is adhat beutalót mehetsz ingyen is nem kell maszekhoz menni.

A rivotriltól jól fogsz aludni habár, amint írtam az a negyed darab hát tényleg semmi.

Én reggel is szedem és régebben délben is de azt már elhagytam mert álmosított de nagyon le tudott nyugtatni.

A terápiát próbáld meg mindenképp vagy keress valami önfejlesztő, önismeret fejlesztő köröket azok sokat tudnak segíteni talán még sorstársakkal is találkozhatsz, tapasztalatot cserélhettek.

2013. ápr. 5. 02:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!