Jó Ízűet nem tudok nevetni, mert azonnal begörcsöl a bordáim alatt valami. Mitől van, és mit tehetek ellene?
Évek óta nagyon nyomaszt,hogy vagy amikor jó ízűen nevetek,vagy hideg hatására hol az egyik,hol a másik oldalon a bordám alatt(lehet rekeszizom) görcsbe rándul.
Ilyenkor azonnal be kell vennem mydeton gyógyszert.
48 éves vagyok,és ez nagyon kellemetlen.
A bevett gyógyszer izomlazitó.Lehet hogy tornával tudnád
megoldani,mert le van tapadva az izom .
Sok oka lehet, például radikális esetben akár Parkinson-kór. De az is valószínű, hogy csak egyszerű magnézium-, kalcium- és mozgáshiány. Amit tehetsz, hogy a káros szenvedélyekről (alkohol, dohányzás) leszoksz, rendszeres testmozgást végzel és rendbe hozod a táplálkozást.
Jól mondja az előző, hogy torna segítene. Ugye ezek saját testsúlyos gyakorlatok lennének, elsősorban az egész törzset céloznánk meg. A legegyszerűbb és legbiztonságosabb gyakorlatok erre például a törzsemelés és lábemelés. De a szabadtéri labdajátékok, sportok is jótékony hatásúak. Ha hetente többször tornázol, illetve kiegyensúlyozottan táplálkozol, akkor feltehetőleg maximum fél év alatt elmúlnak a panaszok. Ha nem múlik el, akkor ott súlyosabb problémák vannak és el kellene látogatni egy orvoshoz. De az se baj, ha most rögtön.
Hát én görcsre gyanakszok azért kell az izomlazíttó....akkor szedjél magnézium ill. kálcium tablettát.
Nekem a lábam görcsölt be régebben minden éjjel de a magnézium tablettától elmúlt... persze a tied gondolom súlyosabb eset te egy próbát megér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!