Mennyi idő alatt regenerálódik a vese?
Figyelt kérdés
Úgy értem ha valamivel leterheljük nagyon, pl 1 hét fesztivál miatt egész hetes masszív részegség esetén mennyi idő kell neki hogy helyreálljon? A májnak úgy tudom 4-6 hét. A veséről semmit nem találtam.2013. ápr. 2. 19:12
1/2 anonim válasza:
Úgy érzem, pontosításra szorulnak az információk, amiket kaptál. A májad egy-egy akció után valóban regenerálódhat pár hét alatt, de ha ezt elégszer megismétled, akkor a májsejt-pusztulás helye hegesedéssel fog gyógyulni, amit cirrhosisnak neveznek, és nagyon csúnya dolgokat tud okozni (óriási vérzékeny aranyér, gyomorszáj-körüli vénák végletes kitágulása, vérhányás, elvérzés, agykárosodás stb.)
A vesét ivászattal közvetlenül nehezen tudod kinyírni, de előrehaladott májelégtelenséghez gyakran társul másodlagos veseelégtelenség (hepatorenális szindróma néven olvashatsz róla). A shock-kal, toxinokkal, egyebekkel okozott heveny veseelégtelenség - ha meggyógyul - nagyjából néhány hét alatt gyógyul.
2/2 A kérdező kommentje:
Évente 1-2 ilyen soknak számít? Mert amúgy ritkán iszok, leginkább nyáron sört de azt sem minden nap.. Ha iszok akkor is max 2-3 korsót hétvégenként :))
2013. ápr. 2. 19:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!