Trombocitémiát állapítottak meg.600-850 között mozog a laborérték. A fáradságon kívül nincs más tünet. De az életmódra, étkezésre vonatkozó utasítást nem kapok senkitől. Mit tegyek, mit ne, mit egyek, igyak, mit ne? Azt nem mondják meg!
Ez azt jelenti, hogy sok a véredben a vérlemezke. Ezt étkezéssel nem tudod befolyásolni sajnos. A csontvelőd több vérlemezkét termel.
Ez egyszeri labor lelet?
Olyan dolgot ne tegyél, ami fokozza a véralvadást: pl dohányzás. Mindig sokat igyál folyadékot, hogy ne sűrűsödjön be a véred, valamint sok mozgás, hogy ne pangjon a vér az alsó végtagokban. Ha itt lelassul a keringés nagyobb a trombózis veszély, de ez mindenkire vonatkozik.
Szia! Nálam is ez a baj és nekem sem mondanak semmit. Sajnos, még a gyógyszert sem sikerült rendesen beállítani. Én is nagyon fáradt vagyok. Neked megváltoztatta ez a betegség az életedet vagy minden ugyanolyan mint mielőtt kialakult volna annyi különbséggel, hogy gyógyszert kell szedni?
A választ viszont nagyon hasznosnak találtam, igyekszem figyelni a folyadékra és a mozgásra. Köszönöm <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!