Reggel 8 óta 26 db zsebkendőt fújtam el. Megfázás vagy ez már influenza? >. <
Ha nincs lázad, akkor megfázás. Na ez nagyon okos volt.
Nincs olyan, hogy megfázás! Vagy vírusos vagy bakteriális fertőzés van. A vírusos fertőzést szokták meghűlésnek, megfázásnak hívni. De valójában nem a hideg okozza, a hideg csak hozzájárul az immunrendszer gyengüléséhez és ha a legyengült immunrendszer találkozik egy kórokozóval, akkor jön a betegség. De valójában vírus okozza a fertőzést. És vírusos fertőzés is tud magas lázat okozni! Csak arra nincs gyógyszer, mert a vírust a szervezet győzi le, csak tünetenyhítő gyógyszereket lehet beszerezni a patikába, a bakteriális fertőzésre meg antibiotikumot szoktak felírni, mert az pusztítja el a baktériumokat.
Kedves utolsó!
Nem vagyok orvos, csak egy hétköznapi ember, aki szokott olvasni és nem okoskodok, csak leírom, amit tudok. Valaki feltett egy kérdést, amire válaszoltam úgy érzem elég pontosan. Te meg írtál valamit, ami baromira nem fedi a valóságot és nem igaz.:D
Nem kell mindent a szívedre venni, ha valamit rosszul tudsz és kijavítanak, akkor nem a vizet kéne felkapni, meg a másikat "leokoskodózni", csak be kell ismerni, hogy valamit te sem tudsz jól.:)
Kedves utolsó!
Amiről te beszélsz az is vírus! Vírusos fertőzés. Nem megfázás. Nem a hidegtől lesz, hanem a kórokozótól.
És nem azt írtam, hogy minden vírusos betegség lázat okoz, csak az egyik válaszoló azt írta, ha nincs láza, akkor csak "sima megfázás". Ami ugye nincs. Mert amit megfázásnak hívnak, az valójában vírusos fertőzés, ami szintén okozhat lázat. Nem feltétlenül és nem mindegyik, de okozhatnak lázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!