Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez valószínűleg bokaficam...

Ez valószínűleg bokaficam ugye? Ha igen, hétfőn már el tudok menni suliba?

Figyelt kérdés
Az történt, hogy ma számháborúztunk a Hármashatárhegyen, és futás közben elestem a megfagyott havon, de eleinte nem éreztem nagy fájdalmat, viszont amikor hazaértem nagyon elkezdett fájni és feldagadt meg lila is lett. Jegeltem, meg adott anyukám fájdalomcsillapítót, attól jobb lett, de nemsokára megint nagyon fájt, de megint jegeltem és most megint jobb. Mit csináljak, hogy hétfőn bemehessek?

2013. márc. 23. 21:51
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha ficam, akkor az ízületi árokból kimozdul az ízületi fej és ott is marad, úgyhogy neked nem az van nyugi (na meg az rettenetesen fáj, nem tudtál volna hazasétálni).

Valószínűleg csak rándulásod van (kimozdult, de visszailleszkedett a helyébe).

Felkelés előtt fáslizd be ne túl szorosan, de ne is túl lazán.

Jó rá pl. a feketenadálytő, propoliszos, vagy rozmaring krém és hasonlók.

Legjobb lenne, ha pár napig otthon pihennél vele, hogy ne árts még többet azzal, ha megerőlteted.

Ha nagyon aggódsz, vagy túlságosan fáj, elmehetsz röntgenre, mert akár részleges ínszalagszakadásod is lehet (bár akkor szintén jobban fájna).

Ha csak rándulás volt, akkor is normális, hogy lila, hiszen a hajszálerek megsérültek, úm. belső vérzés keletkezett.

Tehát én pár nap pihenést javaslok!

2013. márc. 23. 21:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha a hétvégén nem javul,ne iskolába hanem a sebészetre menj.Zúzódás,de repedés is lehet.Ha szalagsérülésed van azt az RTG nem mutatja ki,de megkapod a szükséges ellátást.
2013. márc. 23. 23:20
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha még mindig nagyon fáj, dagas stb.

Akkor lehet hogy jobb ha elmész orvoshoz.

Én péntek reggel ugrottam rosszul, utána még 4 órán át mászkáltam.

Gondoltam meghúztam; kificamodott.

De nem, kiderült (rötgen) hogy szalag szakadás+ repedés.

Hogy vagy azóta?

2013. márc. 24. 15:50
 4/8 A kérdező kommentje:
Jobban vagyok, már kevésbé fáj, befásliztam, most fel van polcolva, de még fel van dagadva és azért ha kevésbé is, de fáj.
2013. márc. 24. 16:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha javulsz már valami. Amúgy a zúzódások gyógyulási ideje is kb. 4 hét. Úgyhogy,amikor lehet pihentesd.Menj el iskolába,de ott is polcold fel.
2013. márc. 24. 17:32
 6/8 A kérdező kommentje:
Oks :)
2013. márc. 24. 18:19
 7/8 FMS199708 válasza:

Én tesin sérültem meg.

Két hétig játszódott az, hogy ha pihentettem akkor a fájdalom elmúlt, de amikor erőltettem akkor folyamatosan és egyre jobban fájt.

Aztán rásérültem.

Ezután mentem el csak orvoshoz és ezután derült ki, hogy Részleges bokaszalag szakadást szenvedtem. 2 hétig voltam gipszben. 3 napja kaptam bokarögzítőt ami 1 hónapig lesz a lábamon.

Mi van a bokáddal?

Voltál vele orvosnál?

2013. ápr. 12. 23:08
 8/8 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

Hogy vagy azóta?

Nálam már kiderült hogy nem szaakadással+repedéssel sétálgattam 4 órát hanem töréssel, egy db csont letört.

Nemrég meg is műtöttek.

Jó tanács: ha szúr a bokád az nagyon nem jó. :/

2013. ápr. 13. 01:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!