Magas vérnyomás, fogamzásgátló?
17 évesen kezdtem el szedni fogamzásgátlót, mert a menstruációim között is jelentkezett vérzés, erre írta fel a doki. Aztán 18 évesen vérnyomáscsökkentőt írtak fel, hogy kezdjem el szedni, mert magas a vérnyomásom. Onnan derült, hogy az iskolai orvosi vizsgálatokon is mindig magas volt, végül a gyerek orvos küldött további vizsgálatokra kardiológiára (24 órás vérnyomásmérőt kaptam). Nebivolol-t szedek, napi fél tablettát, mert hogy még fiatal vagyok. De senki sem szólt, hogy fogamzásgátlót és vérnyomáscsökkentőt együtt nem lehetne szedni.
Jó ideje sokszor magas a vérnyomásom, de van amikor alacsony. Sajnos most nem tudom mérni, mert elromlott a vérnyomásmérőnk.
Anyám szerint hülyeség az egész, leosztott, hogy én csak magammal foglalkozok állandóan, nincs is nekem semmi bajom. Szerintem eléggé nem jó dolog, hogy 20. évesen vérnyomáscsökkentőt kell szednem...na mind1.
Akinek van vmi tapasztalata esetleg leírhatná a véleményét, hogy érdemes elmennem háziorvos átbeszélni ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!