Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Égés után minden esetben...

Firefox785 kérdése:

Égés után minden esetben elszíneződött marad a bőr?

Figyelt kérdés

Üdv. Az lenne a kérdésem hogy a heg utáni elszíneződött bőr mennyi idő alatt halványodik el teljesen el? Azaz elszíntelenedig-e egyáltalán?

Kb 6 hónapja egy kisebb forró vasdarab hozzáért az arcomhoz és megégett,de még mindig megvan a nyoma és kellemetlenül el van színeződve.Az lenne a kérdésem hogy idővel el-e fog halványodni a seb?

2013. márc. 15. 21:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Ami tapasztalatom nekem van:

Könyökömön horzsolás nyoma (kb. 20 Ft-os méretű) legalább 1 évig látszott, de lehet, hogy 3 évig is (szürke, más felszínű folt), most az elmúlt hónapokban egészen elhalványult, de meg tudom állapítani, hol volt. Idén nyáron még azt hittem, örökre megmarad, annyira nem akart halványulni.

Térdemen idén nyári nagyobb horzsolás nyoma még nagyon látszik (lila folt) azokon a részeken, ahol nem csak egészen felszínes volt a sérülés.

Az egyik ujjamon szintén nyáron szerzett kb. fél centis kör alakú égés nyoma is látszik (kis, piros, kör alakú folt), de mintha már kezdene elhalványodni.

Az első esetből kiindulva legyél türelmes, szerintem idővel halványodni fog. De lehet, hogy nem fog teljesen eltűnni.

2013. márc. 15. 22:00
 2/2 anonim ***** válasza:
Én Aloe vera géllel kentem, és nyomtalanul elmúlt az égés helye, hólyagos volt, egy 20 Ft-os nagyságú területen.
2013. márc. 15. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!