Mit tennétek/hogy reagálnátok, ha egy betegség miatt 2 évre megnémulnátok, azaz érthetetlenül beszélnél (nem működik a hangképzés)?
Először is kivizsgáltatnám magam, hogy mi a baj, és egy kicsit elszomorodnék, hogy nem tudják visszaadni a beszédemet. De azzal vigasztalnám magam, hogy legalább nem siket, vak vagy mozgássérült lettem, ami komolyan akadályozna a tanulásban.
Mindig lenne nálam papír és írószer, és megtanulnék valamennyire jelekkel kommunikálni.
Az egyetemen felkeresném a fogyatékosügyi koordinátort, és megpróbálnék utánajárni annak, hogy milyen segítséget vehetek igénybe.
Nem vagyok az a nagy közösségi ember, a hobbijaimhoz sem kell beszélnem, bár hiányoznának a beszélgetések a hazafelé vezető úton. A barátaimmal többnyire levelezek, interneten tartom a kapcsolatot, csak ritkán jönnek el hozzám látogatóba, vsagy megyek én hozzájuk.
Nem biztos, hogy észrevenném, ha ismét tudnék beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!