Szedhetem az Augmentint is?
Mivel a Reduktil vényköteles gondolom van egy orvos aki felírta. Mivel az Augmentin is vényköteles, antibiotikum gondolom elmentél egy orvoshoz aki felírta, hiszen nem lehetsz olyan bolond, hogy antibiotikumot szedj csak úgy magadtól,
Tehát kérdezd meg az orvosod.
Ne szedd be, súlyos májkárosodást okozhat a kettő együtt. (egyébként nagyon helytelen, hogy orvosi ellenőrzés nélkül ezeket kiadják.)
Antibiotikumot csak végső esetben szokás felírni és nem egy kis torokfájásra. A szakirodalom szerint ideális esetben 3-5 évente szedjen valaki antibiotikumot.
Ha tényleg valami bajod lesz, akkor nem fog hatni, mert a szervezeted már rezisztens rá.
Valószínű a régi iskola híve. Amikor feltalálták az antibiotikumokat mindenre azt adták. Aztán rájöttek, hogy mind az emberek, mind a bacilusok alkalmazkodtak hozzá és már semmit nem érnek. Egyre több fajtát kellett kifejleszteni és egyre erősebbeket. (Nem tudom milyen idős vagy, emlékszel-e amikor a 80-as években már Tetránt szedtek az emberek marokszámra, mégsem hatott)
Ma már nagyon óvatosan bánnak velük és tényleg csak akkor írják fel, ha kell. (Én 15 éve nem szedtem antibiotikumot, a férjem (orvos) a gyerekeknek is talán ha kétszer írt fel. Már egyetemisták)
nagyon helytelen amit csinálsz, h minden apróságra antibiotikumot szedsz be. azonkívül amit már felettem írtak, h immunis leszel rájuk, azonfelül roncsolja a májadat, és a gyomrodat is. én életemben kb 2szer szedtem antibiotikumot, anyám mindig óva intett tőle. kiskoromban gyakran voltam beteg, de mostanra már kb az összes betegségre immunis lettem, mer gyógyszert sosem szedtem, csak nagyon nagyon végső esetben.
ha fáj a torkod, igyál mézes teát, hagyma teát, kamilla teát, vagy egyszerűen csak vegyél a patikában strepsilst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!