Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szedhetem az Augmentint is?

Szedhetem az Augmentint is?

Figyelt kérdés
Reduktilt szedek, viszont mára elkezdett féjni a torkom és ilyenkor mindig Augmentint veszek be.Lehet együtt a kettőt?
2009. szept. 15. 12:22
 1/8 anonim ***** válasza:

Mivel a Reduktil vényköteles gondolom van egy orvos aki felírta. Mivel az Augmentin is vényköteles, antibiotikum gondolom elmentél egy orvoshoz aki felírta, hiszen nem lehetsz olyan bolond, hogy antibiotikumot szedj csak úgy magadtól,

Tehát kérdezd meg az orvosod.

2009. szept. 15. 12:29
 2/8 A kérdező kommentje:
Mindkettőt megkaptam vény nélkül.A házidokim mindig Augmentint ír fel, ha beteg leszek, ezért gondoltam, hogy ezt szedem most is, mert gyorsan helyre hoz, viszont nem tudom , hogy a 2-ötlehet -e együtt és ezért érdekel.Nem szeretnék rosszúl lenni, mert egyedül vagyok itthon a 9hós fiammal.
2009. szept. 15. 12:34
 3/8 anonim ***** válasza:

Ne szedd be, súlyos májkárosodást okozhat a kettő együtt. (egyébként nagyon helytelen, hogy orvosi ellenőrzés nélkül ezeket kiadják.)

Antibiotikumot csak végső esetben szokás felírni és nem egy kis torokfájásra. A szakirodalom szerint ideális esetben 3-5 évente szedjen valaki antibiotikumot.

Ha tényleg valami bajod lesz, akkor nem fog hatni, mert a szervezeted már rezisztens rá.

2009. szept. 15. 12:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszike.Pedig mindig ezt írja fel a dokim, terhesség alatt is szedtem 3-szor, az agyam elszáll.
2009. szept. 15. 12:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Valószínű a régi iskola híve. Amikor feltalálták az antibiotikumokat mindenre azt adták. Aztán rájöttek, hogy mind az emberek, mind a bacilusok alkalmazkodtak hozzá és már semmit nem érnek. Egyre több fajtát kellett kifejleszteni és egyre erősebbeket. (Nem tudom milyen idős vagy, emlékszel-e amikor a 80-as években már Tetránt szedtek az emberek marokszámra, mégsem hatott)

Ma már nagyon óvatosan bánnak velük és tényleg csak akkor írják fel, ha kell. (Én 15 éve nem szedtem antibiotikumot, a férjem (orvos) a gyerekeknek is talán ha kétszer írt fel. Már egyetemisták)

2009. szept. 15. 12:48
 6/8 anonim ***** válasza:

nagyon helytelen amit csinálsz, h minden apróságra antibiotikumot szedsz be. azonkívül amit már felettem írtak, h immunis leszel rájuk, azonfelül roncsolja a májadat, és a gyomrodat is. én életemben kb 2szer szedtem antibiotikumot, anyám mindig óva intett tőle. kiskoromban gyakran voltam beteg, de mostanra már kb az összes betegségre immunis lettem, mer gyógyszert sosem szedtem, csak nagyon nagyon végső esetben.

ha fáj a torkod, igyál mézes teát, hagyma teát, kamilla teát, vagy egyszerűen csak vegyél a patikában strepsilst.

2009. szept. 15. 13:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem is elszáll az agyam, hogy még vannak olyan orvosok, akik egy torokfájásra egyből antibiotikumot írnak, és olyan betegek, akik ezt nyakra-főre be is szedik...
2009. szept. 15. 13:03
 8/8 A kérdező kommentje:
A strepsils sajna nekem nem használ.Az orvosban meg bíztam, gondoltam jobban tudja mit csinál és ír fel, mint én, ezek szerint nem.Köszi mindenkinek.
2009. szept. 15. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!