Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tüszős mandula gyulladásom...

Tüszős mandula gyulladásom van, alig bírok nyelni, augmentint írtak fel az ügyeleten, de mit ehetek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 31. 09:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Bármit amit tudsz
2011. máj. 31. 09:45
 2/13 anonim ***** válasza:

Bármit ehetsz, ilyenkor érdemes pépesített dolgokat enni. Leginkább a főzeléket ajánlom, de úgy, hogy turmixold le bébipapiszerűre. Azt is nehéz lenyelni, de kevésbé fáj, mint a darabos kaját.

Valamint krémleves vagy leves leturmixolva.

És ne aggódj, az augmentin nagyon jó, holnaputánra már egész jól leszel tőle! Addig meg kibírod :)

2011. máj. 31. 09:45
 3/13 A kérdező kommentje:
köszi az ötletet...paprikás krumplit pépesítettem össze de azt is alig tudtam meg enni : ( pedig a kedvencem...pépes almát ehetek ha egy kicsit savanyú?
2011. máj. 31. 10:07
 4/13 anonim ***** válasza:
Ehetsz almát. Minden gyümölcs jó, ráadásul kell is a vitamin. Javulást!
2011. máj. 31. 10:12
 5/13 anonim ***** válasza:

Lehet almát enni, ha nem csíp. (Ha csíp, akkor is lehet, csak nem kellemes.)

Gargalizálj sós vízzel naponta többször, az jó rá.

És ami nagyon fontos: kerüld a forró/meleg italt (a gyulladt részt NEM melegítjük, a forró tea legenda), meg a nagyon hideget is. A kamillatea sem jó, mert szárít és még jobban fog fájni. Szobahőmérsékletű folyadék jó, nekem általában az Ice Tea válik be, attól fáj legkevésbé, pedig egyébként nem iszom ilyeneket, valamint jó a zsurló- vagy zsályatea.

Ha szopogatós tablettát akarsz, akkor a Tantum Verde a leghatásosabb.

2011. máj. 31. 10:18
 6/13 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigieket: ) tantum verdét az használok... hársfa teát iszok de szinte csak éppen hogy langyosan... jó lenne ha már meggyógyulnék mert ez a fájdalmas nyelés nagyon rossz: ( de majd csak
2011. máj. 31. 10:22
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekem mikor meggyógyultam, és még voltak tűszők a mandulámon, azt mondta a doki, hogy szódabikarbónával gargalizáljak, az szépen eltüntette őket. De gondolom ezt majd csak mikor már nem fáj annyira
2011. máj. 31. 10:29
 8/13 A kérdező kommentje:
utolsó válaszolónak: : ) hát az még szerintem nem most lesz... de azért köszi : )
2011. máj. 31. 10:31
 9/13 anonim ***** válasza:
Úúú szegény. Nekem is milliószor volt már.:( Nekem mindig azt mondta az orvosom, hogy hideg gyümölcslé, hűtött dolgok, joghurt, gyümölcs, leves is hidegen, meg minden, mert az gyulladáscsökkentő. Még fagyit is lehet enni.
2011. máj. 31. 11:29
 10/13 A kérdező kommentje:
lenne ezzel kapcsolatosan egy kérdésem...: ( az előbb ettem pürésített almát, és észre vettem , hogy az ajkam belső részén hirtelen egy hólyag keletkezett( nem kicsi borsónyi nagyságú)összefüggésben lehet a tüszős mandula gyulladással?
2011. máj. 31. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!