Furunkulus mennyi idő alatt gyógyul meg?
Nekem is 14-én kezdődött, úgy tűnt csak egy kis pattanás (nekem combhajlatban, hátul). Másnapra 1,5-2 cm-es kemény fájdalmas duzzanat lett, ami később megnőtt, ahogy a genny gyűlt benne. Vasárnapig vártam, hátha kifakad, mert addigra se menni, se ülni, se semmit nem tudtam, a könnyem folyt a fájdalomtól. Nos, vasárnap ügyelet, azonnal továbbküldött a Baleseti Sebészetre ambuláns műtétre. A műtét se volt semmi, az érzéstelenítő injekció piszkosul csípett, de legalább a "feltárást" nem éreztem. Kimetszette a nagyját, az már kicsit fájdogált, aztán fogta az ollót és a mélyebb részekről elkezdte kivagdosni a nyúlványokat-gyökereket..., na ott azt hittem bepippantok a fájdalomtól (megjegyzem, fél éve szültem, de ott azt éreztem, inkább még egy szülés, mint ez...). Kegyetlenül fájt. Nem varrták össze, nyitva kell maradnia, hogy a maradék genny, ami még a mélyén van, el tudjon távozni.
Tegnap elmentem a területi sebészetre kötözésre, de azt mondták, mostantól az én dolgom tisztítgatni, fertőtleníteni...
Azt sem tudom, hirtelen hogy kezdjek hozzá... Panelban lakom, a klóros víz állítólag tökéletesen megfelel erre a célra, de én kétkedve fogadom, mert azt a vizet, ami a csapból folyik, főzésre ugyan használom, de meg nem iszom, mert borzalmas íze van...
Lelkierőt gyűjtök, és nekilátok... Uccu neki.
Remélem, te nem jutsz el a sebészetig, mert borzalmas... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!