Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Viszketek, mit csináljak?

Viszketek, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Októberre kaptam időpontot a bőrgyógyászatra. Jó mi? A problémám a következő: Egy nap egyszer, általában esténként elkezdek viszketni. Leginkább a lábam szokott egy kis részen, majd egyre nagyobb területen. Vakarózok egy 20 percet és elmúlik. Van amikor a kezem, van amikor a hátam viszket, vagy a fenekem, de mindig, mindegyik elmúlik. Nagyon ritkán kiütéssel is jár, ilyenkor kisebb nagyobb szúnyogcsípés szerűek jelennek meg a viszkető területen, de csak miután elkezdem vakarni. Fogalmam sincs mitől lehet. A lakást kitakarítottuk, fertőtlenítettük, mosóport, öblítőt, tisztálkodószereket, ételeket,italokat, mindent kipróbáltuk, hogy attól van-e. Még a lakásból is elköltöztünk (nem emiatt), de itt is ugyanúgy megtörténik már kb 2 hónapja. Néha van egy-egy nap, hogy kimarad, de akkor sem csinálok semmit másként. Próbáltam kenni ezzel azzal, de semmi nem segít. Fürdés után is van, hogy egyből elkezdődik, még amikor meg sem törölköztem. Mi a franc lehet ez? A párom már teljesen bolondnak néz, hogy szinte a napi rutinba beletartozik a vakarózás. Kérlek segítsetek!
2013. márc. 13. 15:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez nekem is van, de csak télen, amikor a fűtés miatt nagyon száraz a levegő, Szentkirályi testápolót vettem, ez sokat használt, reggel és est jól bekenem magam vele és nem viszketek azóta, a többi testápoló nem segített.

[link]

2013. márc. 13. 15:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Hol lehet ilyet kapni?
2013. márc. 13. 15:45
 3/7 anonim ***** válasza:
DM-ban szoktam venni.
2013. márc. 13. 16:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha kiütésekkel is jár, akkor lehet valamilyen allergia, pl. ételre is, háziorvoshoz is elmehetnél vele.
2013. márc. 13. 16:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Lehet hogy túl sok a toxin (káros anyag) a bőröd alatt.

A fürdés csak a bőrödre rakodott kosz anyagokat tünteti el. Engedj egy kádba meleg vizet, oldj fel benne 1,5 kg. normál háztartási sót. Na az aztán kiszedi a bőr alól a nem odavalót elég rendesen... aztán tusolj le.

2013. márc. 14. 00:02
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi az ötletet, de ettől a sóstól nem fog felázni a hegem? 4 hónapja császároztak.
2013. márc. 15. 11:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, engem még nem császároztak, remélem nem is fognak... XX/F :)
2013. márc. 19. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!