WC használat után miért kell kezet mosni? Komolyan.
Tudom, hogy ez alapvető higiénia, de mi a pontos oka?
A "friss" székletben is vannak kórokozók, vagy csak "állásában" fertőződik meg? És hogyan? Rászáll a kolera baci meg ilyenek a levegőből?
És ugyanez a helyzet a vizelettel is? Az is hordoz, vagy kinevel kórokozókat? Vagy csak egyszerűen gusztustalan a pisis kéz?
Mert a toalett helyiség minden részére jut a lehúzás örvénylése által pl E-kóli baktérium. UV fénnyel jól látszik is. Tehát megfogod kifelé a kilincset ott, ahol a pára, a levegő, a finom cseppek által bacik vannak.
Tehát a wc helyiség miatt kell kezet mosni, nem csak akkor ha átszakad a wcpapír :P
"Ha nem tartod gusztustalannak, akkor nyomj be egy szendvicset a pisis-kakis kezeddel."
mondjuk én meg azt nem értem,hogy ki az a balek,akinek pisis meg kakis lesz a keze wc-zés után??Ezt hogy kell elképzelni? Óvodás vagy ?
29 vagyok,és még életemben nem ért a kezem a nemi szervemhez törlés közben...mondjuk hozzá tartozik az igazsághoz,hogy én normálisan használom a wc papírt,nem spórolok vele,mint némely barátnőm,akiknek elég 2-3 "kocka" wc papír ....na ilyen esetben indokoltnak tartom a kézmosást.
(férfiak más tészta,mert nekik meg kell fogni a fark*kat,az oké..)
nem azt írom,hogy soha nem mosok kezet,de az is beteges,ha minden egyes pisi után kezet mos valaki úgy,hogy hozzá sem ért a dolgokhoz..ha annyiszor mosnék kezet,ahányszor wc van,akkor már le is száradt volna a kezem...arról nem beszélve hogy én TUDOK kezet mosni,alaposan,normálisan,ahogy kell....és ha ezt naponta eljátszanám mondjuk 8 alkalommal,akkor már nem lenne kezem...sokan NEM TUDNAK kezet mosni,csak bemutatják a víznek a kezüket azt kész...így nem lenne gáz,persze...
az utolsó dolog,ami még eszembe jutott erről,hogy SZERINTEM normális ember csak otthon wc-zik...ha kell is pisilni,KI LEHET BÍRNI,amíg hazaér az ember...munkahelyemen sem megyek wc-re,szóval ez nem lehet ürügy..így a TÚLZOTT tisztálkodási kényszer az otthonomban inkább betegesnek tűnne,mintsem higiénikusnak.
Mindig kezet mosok,ha hazaérek valahonnan,és néha wc után is,de hogy minden egyes alkalom után...az BETEG és KÉNYSZERES,aki OTTHONI KÖRÜLMÉNYEK KÖZT ezt csinálja.
Ha pedig kezet kell mosnia mindig,akkor előbb tanuljon meg segget törölni.
Azok a "magyarázatok",amik eddig érkeztek a kérdésedre,azok többnyire nem otthoni környezetre vonatkozóak és így lehet h megállják a helyüket,nem tudom.Nálam tisztaság van,és amennyi "baci" összegyűlik egy kilincsen,annyi meg kell,hogy az immunrendszered egészségesen működjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!