Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Agyvérzést kapott a nagybátyám...

Agyvérzést kapott a nagybátyám, agytörzsben. Ki gyógyulhat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2013.feb.23. agyvérzést kapott a szeretett nagybátyám! Szerencsére a munka helyén történt édesapámmal volt éppen akkor! Elájult és azt hajtogatta hívd a mentőket rosszul vagyok! Nagyon magas volt a vérnyomása ivott rá teákat vigyázott magára és 200 valamennyi volt a vérnyomása! A mentősök nagyon hamar ki értek, hamar kapott ellátást! A CT ki mutatta, hogy az agytörzsben van a vérzés. Nagyon félünk, mert azt mondták a főbb részek ott vannak az élet funkcióhoz! Ma van 2 napja, hogy ki sem nyitotta a szemét!A vérnyomásával meg küzdenek, folyton 170-200 között mozog.Levegőztető gépen van! Komában van, viszont észre vettük ma,ahogy beszéltünk hozzá, hogy többször is mozgatta a lábát miközben édesanyám masszírozta a talpát azt mondták, hogy rángás féle, de ez nem lehetett az!!! Meg kérdeztem, hogy hogy van, meg kérdeztem, hogy hall-e minket, ha igen szorítsd meg a kezem! MEGSZORÍTOTTA ÉREZHETŐEN! Nem hiszem el, hogy idegrángás!!!Szóval meg gyógyulhat? Én nagyon bízom benne sőt úgy állok, hozzá hogy hiába van az agytörzsben akkor is meg fog gyógyulni! Valakinek akinek volt ilyen vagy ismer ilyet akinek agytörzsben volt és felépült!Köszönöm a válaszokat előre!

2013. márc. 1. 23:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Nos a kómáról annyit, hogy amikor masszírozták a talpát az valóban idegrángás volt, de az amit mondtál hogy ha hall akkor szorítsa meg a kezed ne az viszont már reagálás volt.

Nagyapámmal is volt már hasonló, de neki nem agytörzsben volt agyvérzése, a fél teste lebénult, sokáig volt kórházban. Szerencsére feltudott épülni meg már mindenét mozgatta úgy 2 hónap után, meg már egyedül járt, sétabottal csak ugye nem bírta sokáig.

A vérnyomásról annyit hogy az nagyon magas már és ha tudta hogy magas a vérnyomása akkor elmehetett volna orvoshoz hogy kezeljék, sőt az alkalmassági vizsgálaton át sem lehetett volna szabad engedni ameddig nem hozták azt helyre.

Az hogy felépül-e az jó kérdés. Mert az agytörzs tényleg a legkényesebb hely sajnos, szóval lehet hogy annyira felfog majd épülni hogy ébren legyen, és segédeszközök nélkül kapjon levegőt, de arra számítani kell hogy majd sok mindent meg kell neki tanítani újra. Vagy beszélni, vagy járni, vagy enni, vagy egyéb más. És arra is kell számítanotok hogy 24 órás felügyelet kell majd neki lehet hogy élete végig.

Szomszédomban is volt egy nő aki még kapott agyvérzést, bár azt hogy hol nem tudom pontosan megmondani, de ő nagyon rosszul járt. Beszélni sokáig nem tudott, most is csak szavakban tud kommunikálni, és 3 éve tö9rtént a dolog. 3 hónapig volt kórházba, utána meg még legalább 2 hónapig ilyen elfekvőbe, ahol tanitgatták folyamatosan. A szüleivel lakik, mert a párja elhagyta őt, és persze ez is rontott az állapotán mert idegileg összeomlott. Még nagyon fiatal 24 éves még. Neki is magas volt a vérnyomása és egyszer erőltette meg magát annyira hogy bekövetkezett a baj. Egyedül nem lehet őt otthon hagyni, bár nagyon szépen tud járni, csak neki a memóriájával is vannak gondok, időnként elfelejt dolgokat, elfelejti hogy mi történt aznap, meg volt rá példa hogy az újságot a mikróba tette, olyan is volt amikor a laptopját a konyhaszekrénybe tette a tányérok közé, és nem emlékezett rá, volt már olyan hogy kint az udvaron feküdt le aludni a hintaágyra, szerencsére nyár volt akkor, de azt hitte egy pillanatig hogy az ágyában van, és bepánikolt amikor felébredt. Tehát eléggé figyelni kell rá sajnos, és a legszörnyűbb az hogy nem foglalkozott magával, mert már 15 évesen kiderült nála hogy magas a vérnyomása, és orvoshoz küldték vele, de nem ment el, mert nagyon nagy egója volt neki hogy márpedig ő nem fog gyógyszert szedni még fiatal és csak túlbonyolítják. A szüleinek is sokat hazudott ezekről.

Ne haragudj hogy ennyit regéltem de azért voltak sztorik. Viszont még annyi jó volt a lánynál hogy azért már javulgat az állapota szerencsére, meg memória fejlesztő feladatokat végeztetnek vele, meg hétköznap bemegy a kórházba ilyen terápiákra társaságba ahol foglalkoznak vele és jó hatással van rá mert élvezi is, csak ugye valószínű hogy már nem fog teljesen felépülni és élete végéig ilyen marad :(

Csak hogy készülj fel erre, mert majd sok dolog vár majd rátok ha kiderül hogy milesz a jövőben. Kívánom hogy hamar épüljön fel és ússza meg annyival hogy csak kisebb maradandó gondok maradnak, amiket könnyebben lehet korrigálni.

2013. márc. 1. 23:53
 2/3 anonim ***** válasza:
Sajnos elképzelhető,h ha életben marad is csak "gépeken"tud élni,mert az agytörzsben vannak a legfontosabb központok(pl. légzés,keringés),valamint a reflex központ is,ide tartozik a nyelés,köhögés,szemhéj,stb. reflex központja.Úgyhogy nem jók a kilátások.Ha életben is marad valószínűleg szonda táplálásra lesz szükség. Nagyon sajnálom!
2013. márc. 2. 07:08
 3/3 anonim válasza:
Érdeklődnék, mi történt a nagybátyáddal? Írtam privát üzenetet is. köszi
2014. nov. 13. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!