Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A gyakori, túl sok ivástól az...

A gyakori, túl sok ivástól az embernek valami baja?

Figyelt kérdés
Úgy értem, ha túl gyakran iszik az ember, akkor is iszik néha, ha nem szomjas, csak azért iszik, mert finom. Rendes italra gondolok, nem alkoholra.
2009. szept. 10. 21:43
 1/2 anonim ***** válasza:

bizonyos ételek,ízek okozhatnak függőséget,általában más lelki probléma miatt,pl csoki,édes íz.de szerintem részben normális a te jelenséged,mert sokmindent az íze miatt eszünk,iszunk,amit 1-2 embernél a függőség határait is súrolhatják,egyébként nagyon sok üdítőt,italt direkt úgy találnak ki,hogy itassa magát,hogy minél többet fogyasszon,vegyen belőtle az ember

De én pl a paradicsom levet imádom,és nem ritka hogy az 1 literes dobozzal negyed órán belül bevágom,és nem azért mert szomjas vagyok

2009. szept. 10. 21:52
 2/2 anonim ***** válasza:

A vesének semmiképp nem tesz jót hosszú távon, ha túl sok folyadékot iszol, de ez azért mondjuk 5-6 liter/nap fölött lehet káros, ha nem sportolsz.

Ha még drasztikusabban nézzük, akkor a túl sok víz megivásába bele is lehet halni, mert a testedben felborulnak az ozmotikus viszonyok, ehhez azonban több, mint 15 litert kell meginnod fél óra alatt :)

2009. szept. 11. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!