Lisztérzékenyként nekem a diéta mellett is vannak fájdalmaim. Más is van így? Mivel lehetne kicsit enyhíteni?
Nem lehet, hogy mellé még van IBS-ed is? Igazából azzal nem lehet mit csinálni, igyál aloe verát, vagy valami bélnyugtató gyógyteát. Kevés stressz, sűrűbb kikapcsolódás.
Amúgy képzeld el nemrég olvastam, hogy az ilyen bélrendszeri autoimmun betegségeket próbálják most sertés bélféreg petékkel kezelni, mert azok nem fejlődnek teljesen ki de felturbózzák az immunrendszert, ezzel pedig megakadályozzák a saját fehérvérsejtjeink ámokfutását a szervezetünk ellen. Még kísérleti szakaszban van, de állítólag nagyon jó eredményeket értek el. Lehet túlzásba vittük ezt a fertőtlenítgetést az utóbbi 40-45 évben. :-S
Utánaolvastam ennek az IBS-nek, de eléggé olyan fantom dolognak tűnik. A leírások alapján nem is lehet igazán vizsgálni, diagnosztizálni. Egyik orvosom se említette még nekem amúgy, hogy ez fennállhatna.
Az aloét ki fogom próbálni, ezt még nem próbáltam, egyébként kimondottan egészségesen táplálkozom.
A bélféreg meg nagyon bizarr dolog, de szerintem az ember sok-sok fájdalom után már akármit bevállalna ilyen esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!