Magas vérnyomás?
Figyelt kérdés
18 éves fiú vagyok. pár napja kezdtem érezni hogy mintha beteg kezdenék lenni. elmentem orvoshoz, azt mondta valami fertőzésem van, be van gyulladva a torkom stb... mondtam hogy fáj a fejem is. megmérte a vérnyomásom. arra nem emlékszem ott mennyit mértek, csak azt hogy magas volt. 2 napja mérem itthon és ilyen mértékek jönnek ki: 157/75/73... 4-5 éve nem nagyon sportolok mert műtve lett a térdem és azóta jóformán semmi... és még attól is egyből ideges leszek és izgulok ha meglátom a vérnyomásmérőt :S nagyon veszélyesek ezek az értékek? kedden megyek vissza dokihoz. felírom folyamatosan a mért értékeket2013. febr. 24. 19:57
11/21 anonim válasza:
akkor lehet, hogy a túlfeszített edzések voltak a hibásak.. nem véletlenül esik néhány huszonéves focista össze a pályán..
nemtudom, hogy vissza lehet e állítani, de kezelni és kordában tartani lehet, bízd az orvosra:)
viszont ajánlom a pingpongot, vagy sakkot, mint sport:D
12/21 A kérdező kommentje:
de a focinak már vagy 5-6 éve :D azóta semmi. és sose volt nekem ilyen gondom hogy itthon is magas volt a vérnyomásom:| orvosnál mindig is az volt mivel utálok oda járni :D
2013. febr. 24. 20:31
13/21 anonim válasza:
és azóta mérted? lehet, hogy már régebben is volt, csak nem tudtál róla
14/21 A kérdező kommentje:
hát hébe-hóba. de amikor mértük mindig normális volt. most meg már alapból stresszelek a vérnyomás mérőtől -.- :D
2013. febr. 24. 20:37
15/21 anonim válasza:
A (nem versenyszerű)sport nem árt kifejezetten javasolt magas vérnyomásos betegeknek.Az értékeid nem túl magasak,de a korod előrehaladtával valószínűleg nőni fog,ha nem kezelik.Márpedig ez okozhat infarktust strok-ot.Az,h az egyik hozzászóló apukája(szerencsére) még él,annak köszönhető,h valószínűleg a szív melyik részén és mekkora területen történt az elhalás.Mindenképpen kezelni kell vérnyomásodat,ha rendszeresen magas!
16/21 anonim válasza:
Én 20 éves vagyok és nekem is magas, voltam belgyógyásznál és kardiológusnál is vele, most rendszeresen gyógyzert kell szednem, ha mindig ilyne magas akkor én elmennék orvoshoz, ez nem játék.
17/21 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm az eddigi válaszokat. mindenképpen elmegyek orvoshoz
2013. febr. 24. 21:18
19/21 A kérdező kommentje:
megy a zöld mindenkinek :D
2013. febr. 24. 21:35
20/21 A kérdező kommentje:
ma reggel: 136/81/70
ezt másodjára mert az első mérésnél megint stresszeltem kicsit és magasat mutatott
2013. febr. 25. 10:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!