Magas az inzulinom a véremben. Mit csinaljak?
Inzulinrezisztenciára gondolsz? Nekem az van, és endokrinológus tud személyre szabott diétát beállítani neked,ami kevés szénhidrátból, sok gyümölcsből,zöldségből áll,illetve nem mindegy a szénhidrát minősége sem,egyél addig is teljes kiőrlésű kenyeret,durumtésztát,barna rizst,mindenből keveset. Cukorból jó a gyümölcscukor,a nyírfacukor. A mesterséges édesítőszereket hanyagold. Fontos,hogy lassan felszívódó szénhidrátokat fogyassz,mert az nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet,és így inzulinból sem termel felesleget a szervezet.De én nem vagyok orvos,nem biztos,hogy helyesen fejezem ki magam,mindenképp szakemberrel konzultálj, mert ebből alakulhat ki a 2-es típusú cukorbetegség. A diéta fontos,de a koplalás árt! Nagyon sok mozgás kell,mert a megemelkedett pulzusszám segít csökkenteni az inzulinszintet. A betegség mértékétől függ,hogy kapsz-e rá gyógyszert,én napi 2x 500 mg Meforalt is szedek,és amikor sikerült betartani a diétát is,4 hónap alatt lement 12 kg.
Sok sikert hozzá,nem könnyű a teljes életmódváltás,de megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!