Miért érzem hipó szagúnak a csapvizet ha beteg vagyok?
Az klórszag, amivel fertőtlenítik a csőrendszert meg a vizet gondolom. Én akkor is érezni szoktam ha nem vagyok beteg. Szerintem ez attól függ éppen mikor mossák át a rendszert, lehet véletlenül esik egybe a betegségeiddel. Vagy olyankor nedvesebb a nyálkahártyád és jobban érzed a szagokat, ami fura, mert megfázásnál romlik a szaglás, a nyálkahártya duzzanattól. De csak tippelek. Viszont az tuti, hogy egyes városrészekben klórosabb a víz, míg máshol egyáltalán nem. Budapesten többnyire érzem a klór szagát, és még a hasam is megfájdul tőle, de vidéken több helyen sem volt vele semmi gondom sem. Sőt ahol régen laktam ott kifejezetten fincsi volt a víz, ott meg inkább gyógyvíz szaga volt, de nagyon finom, sosem fájt a hasam tőle.
Szerintem nem benned van a hiba.
Nincs mit! :-D
Bp-en egyébként agyonklórozzák a vizet, feltételezem azért mert ez a Dunából jön, ahová a szennyvíz is érkezezik. Vidéken sok helyen fúrt kutakból jön a csapvíz, azért nem olyan büdös és sok esetben hűsítőbb, finomabb. Persze sokszor ott meg a nitrit/nitrát, arzén értékekkel van baj. Pl Kecskeméten.
Ezért is van, hogy BP-en ha sima vízzel fürdök akkor is kiszárad a bőröm, mintha uszodában lettem volna.
Szia!
Nem vagy egyedül. Én is pont így vagyok vele. Ha már érzem, hogy valami nem stimmel (beteg leszek) akkor onnan tudom, hogy tényleg beteg vagyok vagy leszek, hogy a víz rögtön hypo szagú. És nem hiszem, hogy lenne olyan véletlen egybeesés, hogy folyton csak akkor mosnák át a rendszert amikor pont én vagyok beteg. Plusz olyan még nem fordult elő, hogy ilyen szagot érezzek a vizen amikor éppen egészséges vagyok(nem vagyok náthás, megfázva egyéb, bacik,stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!