SEGÍTSÉG! Mi lehet ez? (végbél)
Akkor talán menj el orvoshoz. Ő tutira mg tudja mondani, hogy van aranyered vagy nincs.
Nem itt kellene diagnosztizáltatni magad, aztán felháborodni, ha nem tetszik a diagnózis.
2013. febr. 19. 20:48
12/22 A kérdező kommentje:
Nem lehet, hogy csak a keményebb széklet felsértette?
13/22 A kérdező kommentje:
Amíg nem lesznek komolyabb tünetek (pl. vérzés), addig nem megyek orvoshoz.
14/22 anonim válasza:
Szia! Az előttem szólóknak van némi igazságuk, a viszketés tényleg aranyérre utalhat, de persze nem feltétlen csak arra (tisztálkodj alaposan, és talán többször akár egy nap). Egyébként nem egy olyan rettenetesen súlyos betegség, szóval csak nagyon súlyos esetben kell műteni, gyakran gyógyszeres kezeléssel és egészséges étrenddel enyhíthető vagy kezelhető teljesen. Lehet, hogy aranyered van, de persze látatlanban nem tud senki sem mondani semmit. A csípő érzés természetesen lehet egy keményebb székelés eredménye, de ha aranyered van, akkor gyakoribb az ekkor jelentkező fájdalom.:( (tapasztalat) De NE AGGÓDJ, ha tényleg úgy érzed, h ideje ellátogatni egy dokihoz, akkor hajrá, nem kell szégyellni, Mo.-on kb minden 3. ember szenved aranyértől. Addig meg táplálkozz egészségesen, rostgazdag ételeket fogyassz, sportolj, és akár elsőként kipróbálhatod egyéb tünetek jelentkezése után a hemorid nevezetű végbélkúpot, vény nélkül kapható, szerintem jó.:)
2013. febr. 20. 21:04
15/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az utolsó válaszolónak! Nekem nincs annyira fájdalom, inkább égő-csípő-szúró érzés váltakozik, főként székeléskor és utána. Kaptam rá gyógyszertárban gyógynövény alapanyagú kenőcsöt, azzal kenegetem. Belül kitapintottam valami fonálszerű dolgot, olyan, mintha karcolás lenne, és ott fáj-csíp. Kívül meg van egy pici sebem, ezt már az mondta, aki megnézte.
Szerintem ez nem aranyér, inkább valami sebesedés a végbélben, bár fene tudja.
Pedig ez bizony tipikusan kezdődő aranyér. Nem kell halálra rémülnöd, én 22 éves lány vagyok és szintén volt ilyen problémám. Egyre súlyosabb lett. A legjobb, ha még most elmész az orvoshoz.
2013. febr. 21. 16:02
A viszketés utalhat bélféregre is. :) Ez nem aranyeres, de jobb válasz? :)
Szóval egyél sok rostosat és méregteleníts.
2013. febr. 22. 09:49
18/22 anonim válasza:
Pontosan ugyanezek voltak a tünetei az aranyeremnek,viszketés,kicsit szúró érzés vécézéskor.Én sem foglalkoztam vele,és hopp,egyik nap azon kaptam magam hogy egy jól megtermett bab méretü valami lügott ki a fenekemből.Semmi vérzés,vagy fájdalom előtte.Viszont amikor kinn volt,sem ülni sem,menni nembírtam.Kúppal,és kenőccsel múlt el kb 3 hét alatt a fájdalom.Másfél hónap volt mire teljesen visszahúzódott.Műteni csak akkor kell ha sokáig nemhúzódik vissza,valamint ha belső aranyered van,és annak mérete elér egy olyan szintet ami már nemfog elmúlni biotikumos kezeléssel.Menj orvoshoz,jobb megelőzni.
2013. febr. 22. 16:02
Jól van babám! Ha viszket a segged és szerinted nem aranyér akkor biztos hogy csak szaros és attól viszket! Ha rendszeresen nem torlod ki a segged szarás után akkor meg odarohad és marni kezdi,akkor érzed hogy csip. Ugye mennxivel jobb ez a diagnózis?
2013. febr. 22. 21:58
20/22 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, bunkó vagy, mint a segg : D
Többi válaszolónak köszönöm. Amint már mondtam, kitapogattam belül és nem lehet aranyér, csak egy kis seb van. És már majdnem meggyógyult : D
Kapcsolódó kérdések: