Pajzsmirigy túlműködés. Mik a tünetei? Meg lehet előzni? Halálos is lehet?
a tüneteket nem sorolom fel, nagyon sok van, megtalálod a neten
megelőzni nem lehet, a hajlam örökölhető, emellett a stressz, a környezeti tényezők válthatják ki
lehet halálos kezeletlenül, hiszen nagyon megviseli a szervezetet, és létezik egy toxikus állapot is magas lázzal, torokfájással, amit a pm gyulladása okoz, ezzel azonnal mentőt kell hívni, az intenzívre visznek
egyébként az, hogy pm túlműködés még kevés, ez is több betegséget takar, nem mindegy, hogy Basedow vagy Hashimoto vagy egyéb pm túlműködésről beszélünk
Nekem túlműködésem van és tudni kell,hogy nem mindig látványosak a tüneteket.Nekem pl csak annyi volt,hogy remegtem meg állandóan fáztam,hogy már aludni sem tudtam.HO csinált vérképet lett egy 0,0014-es TSH szintem aztán izotópos vizsgálat+UH,vérvételek és kiderült,hogy gáz van.
Megelőzésben segít a jód,de nekem az endokrinológusom azt mondta,hogy az ország egy részének pm-jét a táplálékkiegészítők vágták gajra,szóval azzal csínján kell bánni.Kap az ember gyógyszert és éli világát tovább.
A pajzsmirigy-túlműködés (Hyperthyreosis) tünetei:
gyors fogyás, annak ellenére, hogy az egyén étkezési szokásai nem változtak.
szapora szívműködés
emelkedett vérnyomás
dülledő szemek (csak Graves-Basedow-kór esetén)
megnagyobbodik a pajzsmirigy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!