Orrfújás közben bereccsent a fülem és most enyhe nyomást érzek benne. Mit lehet tenni vele?
Volt velem is elmúlik. Ne erőltesd. A hallókört az összeköttetésben van a garattal, vagy is a légzési járatokkal. Ezért van az ha ültél már repülőn és leszállásnál bedugult a füled akkor sűrű nyelésekkel enyhíthető. Szóval a lényege hogy a légzési járatok felől ha a hallókürt felé megy erősen levegő, akkor kifelé mozdít a fülben olyat amit nem kéne mondjuk. Így az orrfújás azonos hatást vált ki azzal ha befogod az orrodat és úgy erőlteted. Nekem elmúlt szerintem helyreáll az, de ha gondolod elmehetsz fül-orr gégészetre és megnézik. Így méz ki az a rész:
"Kapcsolat a középfül és az orr között
A fülkürt, más néven Eustach-kürt - latinul tuba auditiva - összeköti a középfülben található dobüreget az orrgaratüreggel.
Bár a dobhártya a középfület elzárja a külvilágtól, az mégis tele van levegővel, ami az orr hátsó részéből felfelé és hátrafelé vezető fülkürtön keresztül jut ide. Ezért tapasztalhatsz tehát nyeléskor vagy orrfújáskor pattogó hangot a fülből, illetve gyulladás esetén fájdalmat is.
Túl erős orrfújás
Az orrfújáskor jelentkező fülfájás legegyszerűbb oka, hogy egyszerűen túl nagy intenzitással fújod az orrodat. Ilyenkor a fülkürtön keresztül túl sok levegő jut a dobüregbe. Próbáld meg óvatosabban kifújni az orrodat, illetve néhány napig - amíg helyre nem áll a fülkürt működése - minél ritkábban fújd."
Nekem is volt többször is. Szerintem ez teljesen normáli, olykor előfordul. 1-2 nap alatt elmúlik.
Amikor repülőn utazol, és a nyomáskülönbség miatt elkezd fájni a fejed-füled, akkor ezt javasolják!
"fogd be az orrod és fújj nagyot..." akkor bereccsen a füled és enyhe nyomás marad utána, vizsont a fájás teljesen megszünik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!