Milyen a gyomormosás? Hogy csinálják?
Fújj, ez egy kínzási módszer, ahogy így leírjátok! :(
Remélem engem soha nem fognak kimosni.
A kedvdért elmesélem az enyémet,bár szerencsére csak a folyamatra emlékszek,az érzés a kábaságom miatt alig maradt meg...
A mentőorvos leültetett a fürdőszobában egy székre a kezemet hátra téve, szembe a fürdőkáddal,majd az ujjára ujjvédőt húzott, és elkezdett lenyomni a torkomon egy olajjal síkosított,elég vastag csövet.Közben azt mondta,nyeljek,és vegyek mély levegőt,ami sehogy sem ment egyszerre (fel nem tudom fogni hogy lehet levegőt venni mikor épp egy csövet nyomnak lefelé a torkodon,és még nyelni is próbálsz közben...)Kb. az első 5 centi után öklendezni,majd hányni kezdtem... Amikor végre leért a cső,a másik végén lévő tölcsérbe a mentőápoló langyos vizet töltött,és a magasba emelte, így a tölcsérből a víz a csövön keresztül lefolyt a gyomromba. Ezután felszólított,hogy préseljem a hasam, mialatt lesüllyesztette a tölcsért a gyomrom magasságánál alacsonyabbra (elemi fizika), hogy a gyomortartalom visszafolyhasson bele a csövön át.Mintát töltött belőle egy befőttes üvegbe(kötelező mintát venni a mérgezettek gyomortartalmából esetleges későbbi vizsgálatok miatt), majd kiöntötte a maradékot a kádba. Aztán újra vizet töltött a tölcsérbe,és ezt megismételte mindaddig,amíg a visszafolyó gyomortartalom tiszta nem lett( vagyis nem voltak már benne gyógyszerdarabok).Utána kihúzták a csövet.Nem emlékszem,hogy nekem az utolsó adag vízzel adtak-e aktív szenet is, szoktak azt is többnyire,hogy megkösse a bent maradó méreganyagokat (a mérgezés súlyosságától is függ).
Állítólag én könnyű eset voltam,egyrészt mert előtte nem ettem (ha valaki előtte pár órával evett épp, könnyen eldugulhat a cső,és akkor ki kell húzni,majd újra ledugni,stb.stb...),másrészt pedig mert együttműködtem,de aki ellenkezik,hadakozik,azt szorosan lefogják, aki pedig ráharap a csőre,vagy sehogy sem akarja lenyelni,annál szájterpeszt is alkalmaznak...
A lényeg,hogy a gyomormosás nem kellemes procedúra, és a látványa sem kifejezetten az,úgyhogy nem javaslom a kipróbálását...
már régi ez a cikk de azéért leírom a tapasztalatomat ami nem éppen kellemes ...
már napok óta nem ettem ...aztán egyik nap bevettem egy doboz nyugtatót...anyukám észrevette hogy mi történt és kihívta a mentőket...
a mentős kikisért és felfektetett egy ágyra és leszíjjazott...el akartam aludni de nem hagytak...beértünk a kórházba ott egy orvos mengézte e pupilláimat h mit reagálok és megmérte a pulzusom...
Közölte hogy gyomormosás lesz....átkisértek egy másik szobába ahol 2 nővér az orvos és furi eszközök vártak...leültettek egy székre ...hátratéve a kezemet...az orvos ismeretette a beavatkozást!
Gumikesztyűt húzott...és megfogta a csövet,én mindaddíg viselkedtem még nem láttam meg h mekkora cső ...nem akartam engedni h beletegye a számba ...ezéért szájterpeszt kaptam...amint elkezdte letolni én utánnanyúltam a kezének eltoltam és hadakoztam. a 2 nővér lekötözött...és lefogták a vállaim!
Amint leért a cső és önteni kezdte bele a doki vizet ..belőlem jött ki minden...kb az egész "vizsgálat" bár én mondanám kínzásnak nah mind1 úgy fél óra lehetett!
Utánna bekisértek a zárt osztályra ahol a szobában csak egy ágy volt ...pár perc múlva jött is az orvos megnézni mi van velem ..és mondta h hallotta nem voltam együttmüködő ...mondta h választhatok: 1 leszíjjaznak vagy 2 kapok injekciót Én egyiket sem akartam ezéért mind2t kaptam a szuritól átaludtam az éjszakát! Másnap nem akartam enni ezéért szájterpesszel kényszerítettek...másnap már úgy jöttek h vagy eszek v szájterpesz ...mondtam h eggyik se ekkor bejött 2 nővér egyik lefogott a másik pedig betette a számba ..és megint így lettem megetetve!
2 napot voltam kórházban mindíg figyelés alatt nehogy bevegyek valamit vagy ilyesmi majd 2 hét múlva vissza kellett mennem ellenőrzésre ...kérdezték szedtem e be vmit mondtam h nem ezt nem hitték el nekem...ezéért megvizsgáltak!
A lényeg h ez a 3 v 4 nap nagyon szörnyű volt :S főleg h ellenkeztem hiába voltam fáradt és kicsit kába a gyógyszerektől mégis utolsó erőmmel azon voltam h nem akartam semmit...
Szia a 9. kommentelőnek írnám, ha beszélgetni szeretnél nyugodtan írj rám, ha szeretnél vissza írok!
Senkinek sem egyszerűek ezek a dolgok de fontos amennyire az öntudatunk engedni alá kell vetnünk magunkat meg kell hozni ezt az áldozatot nem magunkért hanem a környezetünkért ha mi szenvedünk a körülöttünk lévők is miattunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!