Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Háziorvos látja, hogy kiváltot...

Háziorvos látja, hogy kiváltottam-e a gyógyszereket, amit felírt?

Figyelt kérdés

Mert egy egyszerű megfázásra 5(!) félét írt fel!

Szerintem csak le akarja rólam szedni a sápot, mert látszik rajtam, hogy vastag vagyok.

Szóval látja ha nem váltom ki mindet?

2013. febr. 7. 13:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Elvileg igen, na de kinek van erre energiája? Mi is kidobjuk azt a receptet, amit nem akarunk kiváltani. Mert az orvosunkkal vitatkozni sajnos nem lehet.
2013. febr. 7. 13:49
 2/10 anonim ***** válasza:

1 a háziorvosnak nincs részesedése (sáp)

2 valami szabályozás változás van, vagy volt, hogy a gyógyszerész tudja megnézni az előzményeidet

3 a háziorvos nem tudja (te tudod még megnézni az ügyfélkapun belépve, hogy miket váltottak ki az elmúlt években a te nevedre írt receptekkel ... van benn érdekesség )

2013. febr. 7. 13:50
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát engem ez nem szokott érdekelni látja-e. Ki nem kakkantja le? Én sem váltom ki ami felesleges. Csak az Algopirin, aszpirin és C-vitamin.
2013. febr. 7. 13:51
 4/10 anonim ***** válasza:
Azt ugye tudod, hogy nem vagy köteles kiváltani, amit felírt? :)
2013. febr. 7. 13:54
 5/10 anonim ***** válasza:
nem, elvileg utána tudna járni, de nem fog mert erre nincsen ideje. Neki benne van a rendszerben, hogy kiadta a vényt, (a repi anyagait megkapja anélkül is, hogy te kiváltanád, tehát nem érdeke) Viszont kérdezz rá, hogy van-e olcsóbb helyettesítője annak amit felírt, mert a gyógyszertárban kiadhatják az is!
2013. febr. 7. 13:56
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem tudtam, hogy nem vagyok köteles!

Akkor elvileg nem tud utánanézni? (Amúgy Székesfehérvár)

2013. febr. 7. 14:00
 7/10 anonim ***** válasza:

Aranyos vagy :) A te tested, te döntöd el, mit csinálsz vele. Orvoshoz menni sem vagy köteles!

Annyi van csak, hogy ha olyasmit akarsz csinálni, ami veszélyeztet, pl. nem járulsz hozzá, hogy elvégezzenek egy műtétet rajtad, vagy nem akarsz bent feküdni kórházban, akkor aláíratnak veled egy papírt, hogy saját felelősségedre távozol.

2013. febr. 7. 14:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Ez nem sápszedés, ő nem részesedik ebből, amúgy nem is látja, hogy kiváltottad-e, vagy sem. Annyit váltassz ki belőle, amennyi akarsz és amennyit szedni fogsz, persze ha ötfélét felírt, akkor ott valami komoly dolog lehet.
2013. febr. 7. 14:37
 9/10 anonim ***** válasza:
Az olcsóbb gyógyszert sose kérem, mert amennyivel olcsóbb, annyival rosszabb is. A generikumokról nem is beszélve. Sajnos volt már eszmélet vesztésem utóbbi miatt, pedig előtte életemben soha!
2013. febr. 7. 14:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Naná,hogy utána tud nézni!!!! Minden orvos/fogorvos/állatorvos utána tud nézni! Mert érdekében áll.

Pláne, ha pl. folyamatosan olyan gyógyszert írna fel, amiért őt megbüntetik(mert nincs jogosultsága rá,pl: androcur). Ha folyamatosan olyan gyógyszert ír fel, amit neki nem lehet felírni, el is veszik a pecsétjét-vele együtt a működési engedélyét.

2017. nov. 5. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!