Milyen gyógyszereket érdemes előre beszerezni deguk mellé?
nekem nagyon sok éve vannak deguim, volt amikor egyszerre 12 db is volt, de még soha egyetlen gyógyszert se kapott egyik se. a deguról azt kell tudni, hogy egy nagyon strapabíró állatka, viszont (!) ha egyszer megbetegszik, akkor megy az összes sajnos!! annyira lelki állat a degu, hogy nekem olyan is volt, amelyik csak azért halt meg, mert a párja meghalt, szóval nem igazán fordul elő, hogy tenni kell velük valamit, de ha gond van, akkor nem is nagyon tudsz semmit.
nekem ez a tapasztalatom.
Fűevő állatok. Ha egészséges degukat szeretnél akkor állítsd át őket Chinchilla Complete-re. (Az íze nem túl fincsi, de ezen élnek 8-10 évig. És egy csomó betegséget megelőzhetsz vele.) Átállítás reggel széna és Complete, este a rági táp. Ha eszik a Completet akkor a tányérba csak Complete, tartóba széna, nasi-tápok meg csak kézből.
Nekem van hozzájuk patikám, de sok az öreg degum, meg a vemhes, és a mentetteknek is minden bajuk szokott lenni, ha meg egészségesek összeverekednek a sressztől...
2 fiatal degunak elég az egészséghez a Complete, minőségi széna, és egy 32 centis mókuskerék. Ha hetente méred a súlyukat, és felírod, ki fogod szúrni időben, ha dokira van szükség.
Ha 5-10 évesek lesznek, Optivit vitamint, Bio Lapist, ami szintén vitamin kombináció, és Critical Care-t tarthatsz majd otthon. Ezekkel lehet őket kondiban tartani, vagy roborálni ha gyengélkednek.
Ha egyszer doki kell, csak egzotikushoz vidd. Sajnos kevesen értenek még mindig hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!