Évek óta ropogó izületek. Mi lehet a megoldás?
Sziasztok!
Természetesen terveztem a háziorvost is felkereni, de erre csak kb. két hét múlva lesz lehetőségem. Addig is megkérdezlek titeket, hát jár/járt valaki hasonló cipőben.
Talán 11-12 éves koromban ropogott először a könyököm... azóta ropognak az ujjaim, a csuklóm is, a nyakam is... Sőt, időnként még az állkapcsom is képes rá. Nem nagyon értek hozzá, hogy mitől lehet, olvastam olyat is, hogy gyengék az izületek, illetve a szalagok, és erősíteni kell őket. Van valaki, aki ért ehhez? Előre is köszi!
Semmi.
Az izület ropogásának oka a két csont között lévő folyadékban oldott gázok roppanak. Ahogy mozog pl a bokád úgy változik a folyadék térfogata az izületben, nagyobb lesz a nyomás, ez vált ki ropogó hangott. Ez nem betegség vagy valami rossz állapot. A te izületeid ilyenek és kész.
Engem is érdekelne, el lehet-e mulasztani.
Ropog mindenem. Sportolok rendszeresen, az nem segít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!