A nátrium (só) hiánya okozhat szomjúságot, levertséget?
Decemberben volt egy vérvételem, bőven határérték alatt volt a nátrium szintem és akkor is szomjas voltam mikor 2-3 litert megittam naponta.Szóval nem éreztem elégnek, kb. 4-5 litert kívántam volna.Ez valami hülye szteroid miatt lehetett, január elsején már nem volt ezzel gondom.Most egy másik gyógyszer miatt(magneb6, ilyenk) újra előjött.(úgy tudom a szteroid felboríthatja a sóháztartást stb. de már rég nem szedem)
Szóval okozhatja-e szomjúságérzetet a hiánya sónak?(nátriumnak, káliumnak)
Igen észrevettem, hogy több vízre van szükségem.Igaz a neten a nátriumról(só) elég sokat olvastam.Hiánya lassú vérnyomást,szívverést? okozhat.tehát levertséget.Már vagy 4 napja pótolom az étellel, meg vizembe is rakok kicsit.gondolom nem baj.Mert a szokásosnál jóval alacsonyabb a vérnyomásom, 120/80 helyett 106/60, pulzus 53-65 között van.
Észrevettem ha több sót eszek akkor meg hasmenést okoz.
* És a vízhiány képes pszichikai is tüneteket produkálni.
Tehát: kell a só + a vízpótlás. Tudod biztos, hogy nem csak akkor kell inni, amikor szomjasak vagyok - akkor már elkéstünk.
"* És a vízhiány képes pszichikai is tüneteket produkálni. "
Utólsónak: Na ezt nem tudom, honnan szedted, de mintha pánikosabb lenék egy kicsit.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!