Mennyire artalmas ha valaki energiaitalt fogyaszt?
Figyelt kérdés
En max heti egyet iszok es nem is a leg durvabbakat,hanem csak "pokol-t":D.A lenyeg az hogy anyam is hisztizik emiatt.Van ra oka figyelembe veva h nem vagyok szivbeteg es a vernyomasom se magas?Mikor tul nagy a fogyasztas es mikor veheti eszre magan az ember h art neki?2013. jan. 22. 12:45
11/13 anonim válasza:
Mértékkel az se károsabb, mint a kávé. Vagy csak picit károsabb, mert szénsavas is. A túlzott fogyasztás viszont káros, de ez igaz minden koffeintartalmú italra is. Sportolás közben/előtt és kihűlés esetén viszont nem jaavsolt semmi koffein.
A tüneteket megkeresheted bárhol. Pl: wikipedia
Talán kézremegés, légszomj lehet az enyhébb fajta. (bár utóbbi kérdéses). A hosszú távú kockázat a komoly fogyasztóknál: agyvérzés, gyomorbántalmak, szívritmuszavar, esetleg szívroham.
Rendszeres fogyasztóknál a teljes megvonás pár napos elvonási tűneteket okozhat (fejfájás, rossz közérzet, enyhe influenzás tünetek, hányinger). Alkalmanként egy doboz szerintem kevés agy valamirevaló függőség vagy agyvérzés összehozásához :)
12/13 A kérdező kommentje:
Nem is tudtam h elvonasi tuneteiis lehetnek..:O
2013. jan. 23. 10:17
13/13 anonim válasza:
Egy-egy adagnyi kofefin (kávé vagy energiaital) alkalmanként még kevés egy jó kis függőséghez. Az elvonási tünetek 2-3 nap, vagy max 1-2 hétig tarthatnak. Nekem olyan napi 3 kávé "kúra" után volt olyan, hogy kimaradt egy nap, aztán "megéreztem az időváltozást" (egész nap lüktetett a fejem). Máskor meg simán átaludtam a hétvége nagyját. Mondjuk ez lehet természetes dolog volt, mert előtte picit kevés volt a héten az alvás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!