Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Asperger-szindrómás lennék?...

Asperger-szindrómás lennék? Elküldenétek egy pár teszt linkjét?

Figyelt kérdés
Ma hallottam először a betegségről, és -a napi fürdésen kívül- MINDEN jelét felfedeztem magamon... Nagyon megijedtem, kérlek, segítsetek!!!!!!
2009. aug. 31. 09:24
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
egy internetes teszt n4m fogja megmondani neked, irany a doki, ha tenyleg erdekel a dolog
2009. aug. 31. 09:38
 2/9 A kérdező kommentje:
milyen orvoshoz érdemes elmenni?
2009. aug. 31. 09:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A fiatal korban hiperaktívnak, figyelemzavarosnak kikiáltott gyerekek valójában Asperger-szindrómások.

A szindróma általános jellemzője az átlagos vagy átlagon felüli intelligencia, a szegényes kommunikáció, gyenge kapcsolatteremtő készség, szemkontaktus kerülése, a szabályokhoz, a megszokott rutinhoz való görcsös ragaszkodás, a feszült idegállapot és/vagy depresszió, az aprólékos beszéd, az ingerek feldolgozásának nehézsége, a megtapadt gondolkodási sémák.

Az autisták és az Asperger-szindrómások merev belső szabályrendszerükhöz görcsösen ragaszkodnak, a közösségi lét íratlan szabályaival folyamatosan összeütközésbe kerülnek. A gyakori kudarcélmény a szindrómát árnyékként kíséri, ezért a nehéz időszakokban az érintettek fokozott támogatása lehet szükséges

2009. aug. 31. 11:09
 4/9 anonim ***** válasza:
37%

Óriási divat az Asperger (ide 10-20 év késéssel érkezett meg a divat Amerikából, mint ahogy minden más divat is késik).

Ha nyugtalanít a lehetőség, akkor menj el szakképzett pszichomókushoz és majd diagnosztizál, ha az vagy.

Általában az aggódósabb emberek ha bármilyen betegségről olvasnak (jó felületesen), azt hiszik, hogy rájuk az igaz. Főleg a pszichiátriai kórképeknél van így, mert a pszichiátriai szindrómák leírásában rendszerint sok olyan jelenség van, ami néha mindenkinél jelentkezik. Pl. mindenkinek szokott ingadozni a hangulata, meg mindenki szokott levert vagy elkeseredett lenni, de ez nem jelenti, hogy mindenki depressziós vagy bipoláris (noha persze divat, hogy az emberek azt mondják magukról, hogy ezekben szenvednek).

2009. aug. 31. 11:27
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
szerintem kicsit hipochonder vagy. Csak azért mondom mert énis ilyen vagyok, hallok valamiről tuti még aznap előjönnek a tünetek, de ha jobban belegondolsz, eddig semmi jelét nem mutatta h beteg lennél, csak hallottál róla és rögtön azt hiszed vmi bajod van. Ez csak hipochondria, hidd el. Ne aggódj miatta.
2009. aug. 31. 19:05
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! hipohonder BIZTOS nem vagyok, évente max 2szer fordulok meg a dokinál, de tényleg vonatkoznak rám az asperger-szindróma jelei...
2009. szept. 1. 18:55
 7/9 anonim ***** válasza:
52%

"tényleg vonatkoznak rám az asperger-szindróma jelei..."

Rám meg "vonatkoznak" a klasszikus 10-ből négyféle személyiségzavar jelei, de egyikben sem szenvedek. Ugyanis a pszichiátriai betegségek nem csupán abban állnak, hogy valaki eleget "mutat" vmilyen értelemben egy bizonyos listán szereplő jelek közül, hanem pl. abban, hogy ezek a jellemzők merevek, akadályozzák az alkalmazkodást, olyan módon jelentkeznek, hogy gátolják a személyközi kapcsolatokat stb. Azt pedig csak szakértő tudja megmondani, hogy mi jellemző rád: egy adott _stílus_ vagy egy adott _betegség_. Ezt kevéssé lehet megtudni egy internetes tesztből. Nem kell hipochondernek lenned, elég, ha nem elég felkészülten olvasol utána a témának. Pl. kockafejű matekosnak lenni és aspie-nek lenni nem ugyanaz.

2009. szept. 1. 22:01
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem vagy még 18 éves, ajánlom a Vadaskert Alapítványt, ott meg tudják mondani, az vagy-e vagy sem.

www.vadaskertalapitvany.hu

2009. szept. 15. 14:22
 9/9 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk a suliban van egy autista fiú, vele gyógypedagógus foglalkozott. Nekem kifejezetten szimpatikusak ezek az emberkék, talán mert én is produkálok néha autisztikusnak tűnő viselkedést.
2010. jan. 14. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!