Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vedoolatasok mennyire karosak?

Vedoolatasok mennyire karosak?

Figyelt kérdés
Van egy par ismerosom es ok kifejezetten ellenzik az oltast es nem is engedtek beoltatni a gyermekeiket mert az oltott gyermekek sokkal betegeebbek es rengetek karos hatasa van a vedoltasnak csak eltusoljak...En is olvastam errol nagyon sok mindent eleg ijeszto dolgokat irnak.

2013. jan. 16. 17:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
58%
Nah az olyan embereket, mint az "ismerőseid", visszaküldeném abba a korba, mikor még nem volt semmilyen védőoltás. Kíváncsi vagyok meddig húznák élve.
2013. jan. 16. 17:16
 2/14 anonim ***** válasza:

Károsnak nem károsak, viszont tény, hogy vannak rizikói, ami csak keveseknél jön elő, de ha abba a kevésbe, pont az ember beletartozik, akkor az elég rossz.

Amúgy nekem kicsi gyerekem van, 2 éves múlt, neki az összes kötelező védőoltást beadattam, egyrészt, mert kötelező, másrészt meg nem vitatom, ha elkapná ezeket a betegségeket, akkor azok nem kis betegségek és nem akarom, hogy ilyen betegségei legyenek a fiamnak, tehát ha meg tudom előzni, akkor megelőzöm.

Volt egy oltás, ami viszont nem kötelező, de a gyerekorvosunk ezt az egyet ajánlotta, ez pedig a meningococcus c oltás volt. Ezt beadattuk.

Amire viszont nem oltatom be, az pedig az influenza. Mert ha abban a 2 hétben kapja el a gyerek vagy akár egy felnőtt, amikor még nem fejti ki az oltás a hatását, akkor sokkal nehezebben gyógyul ki belőle, mint aki nem kapott védőoltást, hisz eleve egy legyengített vírus van már a szervezetében. Én mindig elviszem az orvoshoz a gyerekemet, ha olyan betegsége van és azt gondolom, hogy az influenza nem egy halálos betegség, csak annak, aki nem törődik a betegséggel és nem megy el orvoshoz és nem kezelteti magát időben és szövődményei lesznek a betegségnek.

Meg azt is furcsának tartom, hogy miért pont az influenza szezon kezdetén lehet csak védőoltást kapni, miért nem korábban, amikor még biztosan ki tudja fejteni a hatását, mert nincs mit elkapni a nem védett időszakban. Nyilván, hogy valakinek megérje anyagilag.

2013. jan. 16. 17:16
 3/14 anonim ***** válasza:

"Meg azt is furcsának tartom, hogy miért pont az influenza szezon kezdetén lehet csak védőoltást kapni, miért nem korábban, amikor még biztosan ki tudja fejteni a hatását, mert nincs mit elkapni a nem védett időszakban. Nyilván, hogy valakinek megérje anyagilag."

Mert előbb ki kell derülnie, hogy mégis mi ellen akarnak oltani. Nem egyféle vírus van, és baromi gyorsan változik a szerkezete. Minden egyes évben új anyagot kell előállítani az éppen akkori vírusból.

2013. jan. 16. 17:19
 4/14 anonim ***** válasza:
Kettes vagyok, köszi az utolsónak, valahogy ezt még sosem hallottam, de azért a többi részéhez, amit írtam, ahhoz tartom magam.
2013. jan. 16. 17:23
 5/14 anonim ***** válasza:
47%

Ha nem lenne kötelező a védőoltás én sem oltatnám a gyerekem. 2 évvel ezelőtt amikor a h1n1 hisztéria volt, akkor tartottam tőle, hogy kötelezővé teszik azt a védőoltást, hát már sűrűn kerestem azt az orvost, aki hajlandó beadás nélkül bepecsételni, hogy megkapta a lányom.

Vannak valóban olyan későbbi tünetek, betegségek, amik visszavezethetők a védőoltásokra, az influenza elleni oltásnak is lehet nem kevés szövődménye (de ember legyen a talpán, aki talál olyan orvost, aki ezt le is írja!).

2013. jan. 16. 17:26
 6/14 anonim ***** válasza:
54%
Akik nem oltatnak, azok gyakran nem is tudják, hogy ha a gyerekük nem betegszik meg, azt nagy valószínűséggel pont azoknak köszönhetik akik oltattak. Itt nem csak arról van szó, hogy a te gyereked oltva van-e, hanem a halálos vagy súlyos járványok megelőzéséről. Tehát aki azzal érvel, hogy ő jó szülő, mert megóvja a gyerekét az oltástól, az valójában az oltató szülőkre hárítja a saját gyerekének a biztonságát. Kifejezetteb buta és szűklátókörű hozzáállás.
2013. jan. 16. 17:30
 7/14 A kérdező kommentje:
2013. jan. 16. 17:38
 8/14 A kérdező kommentje:
Nekem bevannak oltva a gyermekeim de csak a kotelezoket kaptak.Bar megmondom oszinten en is elgondolkodtam rajta.Mar tul sok rosszat olvastam errol az egeszrol es nem tudom mi az igazsag.
2013. jan. 16. 17:40
 9/14 A kérdező kommentje:
Ez csak egy volt a sok kozul amit olvastam.Ez mind hazugsag lenne??
2013. jan. 16. 17:41
 10/14 A kérdező kommentje:
Egyebkent koszonom a valaszokat biztos lehetne ezen evekik is vitatkozni..
2013. jan. 16. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!