Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ugye 3l víz/nap az egészséges?

Ugye 3l víz/nap az egészséges?

Figyelt kérdés
A bőrszárazságomra tanácsoltak közül az egyik pont az volt hogy igyak sokat,de tudom hogy a nagyon sok víz az már káros,ugye ez még nem az?
2009. aug. 28. 19:35
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

én úgy tudom hogy egy nap 2 l vizet kell inni:)

mert a szervezetnek annyi folyadék kell:)

2009. aug. 28. 19:37
 2/8 A kérdező kommentje:
igazából az a 2l az 1,5,de ebbe most ne menjünk bele.2l vizet tanácsolnak egy napra...
2009. aug. 28. 19:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nyáron, ill. melegben 3 liter a normális. Télen elég a 2 liter.

(ápoló)

2009. aug. 28. 19:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is így tudom. Általában 2l, de melegben, vagy fizikai munkát végezve 3l.
2009. aug. 28. 19:57
 5/8 anonim ***** válasza:
3L még nem káros. Főleg ha kicsit ki is vagy száradva.
2009. aug. 28. 20:17
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

6 l felett káros a víz, szóval nyugodtan igyál..

Én megiszok naponta 4 l vizet...

2009. aug. 28. 20:26
 7/8 anonim ***** válasza:
igyál amennyi jol esik :) 5-6 liter felett káros.Ettöl te még szerintem messze vagy :)
2009. aug. 28. 20:31
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyrészt egyetértek a válaszokkal.

1,5 liter egy napra elég, de 2 még jobb. Nyáron ez 2,5-3 literre emelkedik.

Én napi 3-4et iszok évek óta (teát, ásv. vizet főleg) semmi probléma. Volt amikor napi 7-8 is volt, de az csak pár napig tavaly, a 40 fokokban. Tényleg annyi volt, mert a teát lábosban csinálom, tehát tudom mennyi megy bele a vízre meg rá van írva az űrtartalma :) Akkor se volt probléma.

Röviden a napi 3 liter folyadéktól semmi problémád nem lesz, se télen, se nyáron. De ha a bőröd száraz akkor ásványvizet igyál szerintem az a legjobb és nem terheli meg. A tea és a kóla meg ilyenek megterhelik mert úgynevezett "nem tiszta folyadékok. A sok kóla is elszínezi a bőrt, sárgásra. A csapvíz meg elég egészségtelen. De az orvos biztos elmagyarázta neked és ő biztos jobban tudja.

Egyébként a kevés víz rosszabb, akkor jobban kialakulhat vesekő, vesehomok. Így tisztul a vese, és a baktériumok se szaporodnak el, a húgyutaknak is jót tesz. Picit a szivet terhelheti meg, ha gond van a szíveddel időnként ellenőriztesd. Ha nincs akkor nem kell vele foglalkozni, egészséges szívnek nem árt. 3 liter nem számít soknak.

2009. aug. 28. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!