Apámnak elmebaja van, paranoid skizofréniával diagnosztizálták. Mit lehetne tenni, hogy befeküdjön az elmegyógyba magától? Mentőket lehet hívni hozzá? Milyen más fórumokon tudnék még segítséget kapni (nem lehet kimozdítani a házból 4 éve)?
Itthon eléggé kibírhatatlan, mindenbe beleszól, nem dolgozik, gyógyszereit a "legaljább" italokkal veszi be, amiket természetesen egész nap fogyaszt. A saját érdekében is jó lenne befeküdnie pár napra, de mikor mondjuk neki, mindig azt mondja: "ti innen nem túrtok ki!"
Egy kirohanását felvettem és feltettem az Internetre, aki komolyan szeretne hozzászólni, segíteni, hallgassa meg: [link] (a dühkitörés oka: nem hoztam neki a boltból egy darab kiflit)
Szerencsére nem bántott eddig se engem, se édesanyámat(így lakunk hárman), mert túl gyenge hozzá.
Elköltözni sajnos nincs lehetőségünk.
Ha bedurvul, akkor családtag vagy háziorvos hívhat hozzá mentőt, illetve a rendőrség. Nálunk a szomszédban lakik egy skizofrén lány (lány? hát megvan már 30 éves) az anyjával, aki szintén kissé nem százas. Na ők is be szoktak kattanni és akkor üvöltöznek, csapkodnak, kizárják egymást, stb. Elég ijesztőek szoktak lenni. Én az első alkalommal a mentőket hívtam ki hozzájuk, de azt mondták, csak családtag bejelentésére mehetnek ki, inkább hívjam a rendőröket, mert ők viszont elvitethetik őket a mentőkkel, csak én mint civil, nem. A rendőrök ki is jöttek, aztán ők hívták a mentőket. Tőlük azt az infót kaptam, hogy a háziorvos is kihívhatja a mentőket.
Ilyen már többször is volt nálunk, az egész ház életét megkeserítik, de másnap mindig visszahozták őket. Reménykedtem benne, hogy egy idő után feltűnik a dokiknak, hogy ez így nem mehet tovább, de sajnos nem... Szerencsére már nem ott lakom.
Azóta meghalhatott a mama hiszen az 1 éve volt ( a kérdés feltéve )
Amugy inkább kezelés kéne neki inkább háziorvossal beszélj, beitaló valahova feltétlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!