Lányok, ti hány évesen hordtatok először magassarkút?
én 14 éves (lány) vagyok. Ha egy nem olyan magas sarkú cipőt vennék fel, az is hatással lenne a csontjaim fejlődésére?
Én úgy tudom, hogy ilyenkor azért nem ajánlatos még magassarkút hordani,(bár megvan hozzá a magasságom és a testsúlyom) mert a gerincemre is kihat...
Szóval ti mikor hordtatok először?
Én is 13 vagy 14 mert sokat szerepeltem a zeneiskolai hangversenyeken, és bizonyos lábméret felett, főleg abban az időben kicsi volt a választék, és nem volt más alkalmi cipő, csak magas sarkú-azaz felnőtt cipő.
Természetesen szenvedtem vele,nem is volt kényelmes-hogy is lenne kényelmes, ami kényelmes az marha drága és csúcsminőség- és csak most 10 évvel később tudok szépen járni a mostani magas sarkúimban. Dehát nem volt más akkoriban,. Balerina cipők még sehol nem voltak.
14 évesen, mivel sok zongora fellépésem volt és néhány iskolai ünnepség is. A zongora pedálja miatt nem tudtam volna nagyon magas sarkút, de az a 4 cm épp elég volt.
Azóta is nehezen találok magamnak olyan magassarkút, ami kényelmes, mert sajnos túl kicsi a lábam.
Mindennapos használatot nem javaslom. de a balerinának sem. Egyik sem tesz jót se a térdednek, se a gerincednek. Helyette válasz az arany középutat :) Vagy egy kényelmes sportcipőt.
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!