Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet ekcémás a fül?

Lehet ekcémás a fül?

Figyelt kérdés
2009. aug. 25. 10:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Hosszan tartó(több évig), kb 2-3 havonta visszatérő füldugulásom volt, néha "fülfolyás-fülcsatorna gyulladással" kombinálva. Ekkor jött a fültisztítás/mosás fülorvosnál, gyulladásnál "Burov" kenőcsös gézcsík (2-3 orvosi tisztítás-csere után elmúlt). Legutóbb nem a megszokott orvoshoz mentem, aki a szokásos módon kezelte, de megemlítette az ekcémát. Ekkor jutott eszembe (több év alatt először-bár az orvosnak illett volna rájönni), hogy fülduguláskor papírzsebkendővel próbálom megtisztítani a fülem-fellazítani az "anyagot", ami olyan vegyszert tartalmazhat, ami (főleg így bedörzsölve) ekcémás reakciót okozhat. Azóta steril gézlapot használok az említett "műveletre", kb. hetente 3-3 csepp paraffinolajat cseppentek a hallójáratomba - és se dugulás, se fülfolyás. Hajmosás előtt is bedugom gézlappal a fülem, hogy vegyszer ne menjen bele. Azért ha orvoshoz mész, kérdezd meg erről, ne csak rám hallgass :)

2009. aug. 30. 13:48
 2/4 A kérdező kommentje:
Szia!Köszi a sok jó tanácsot!Voltam dokinál kimosta a fülemet és ő mondta hogy ekcémás a fülem,írt fel kenőcsöt is ami jó is,de hiába kimosta a fülemet amikor nyelek hallok valami recsegést a fülembe nem lehet hogy fel kellett volna szurni?Habár mondtam neki is hogy nincs minden rendben de ő azt mondta a kenőcstöl majd elmúlik,lehet hogy inkább más dokihoz kéne menni?
2009. szept. 1. 06:04
 3/4 anonim ***** válasza:

08-30 13:48 válaszadója vagyok

Most, ha nyelek nekem is "kattog" a fülemben valami, pedig rendben van. Hallgass a fülorvosra! Esetleg emellett gondold végig, mi okozhat ekcémás tünetet a füledben :)

2009. szept. 2. 23:06
 4/4 anonim válasza:
Nekem két és fél éve van idegi stressz alapú ekcémám. Eleinte a lábamon volt, majd fokozatosan átterjedt az egész testemre. A fülem van, hogy olyan ekcémás, hogy gennyedzik... Szal megvan vele a bajom rendesen. És nem múlik el. Szal a kérdésedre a válasz, persze, lehet ekcémás a füled.
2010. ápr. 10. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!