Lehet ekcémás a fül?
Szia!
Hosszan tartó(több évig), kb 2-3 havonta visszatérő füldugulásom volt, néha "fülfolyás-fülcsatorna gyulladással" kombinálva. Ekkor jött a fültisztítás/mosás fülorvosnál, gyulladásnál "Burov" kenőcsös gézcsík (2-3 orvosi tisztítás-csere után elmúlt). Legutóbb nem a megszokott orvoshoz mentem, aki a szokásos módon kezelte, de megemlítette az ekcémát. Ekkor jutott eszembe (több év alatt először-bár az orvosnak illett volna rájönni), hogy fülduguláskor papírzsebkendővel próbálom megtisztítani a fülem-fellazítani az "anyagot", ami olyan vegyszert tartalmazhat, ami (főleg így bedörzsölve) ekcémás reakciót okozhat. Azóta steril gézlapot használok az említett "műveletre", kb. hetente 3-3 csepp paraffinolajat cseppentek a hallójáratomba - és se dugulás, se fülfolyás. Hajmosás előtt is bedugom gézlappal a fülem, hogy vegyszer ne menjen bele. Azért ha orvoshoz mész, kérdezd meg erről, ne csak rám hallgass :)
08-30 13:48 válaszadója vagyok
Most, ha nyelek nekem is "kattog" a fülemben valami, pedig rendben van. Hallgass a fülorvosra! Esetleg emellett gondold végig, mi okozhat ekcémás tünetet a füledben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!