Az igaz, ha sokat iszok (vizet) akkor valami bajom lesz?
Figyelt kérdés
naponta kb. 6-7 liter vizet iszok meg, de nem rég valaki azt mondta hogy megállhat tőle a vérkeringésem... ez igaz?2012. dec. 26. 21:55
1/5 anonim válasza:
Én a víztől alapból rosszul vagyok ám sok káros anyagot tartalmaz inkább ásványvizet igyál bubimenteset.
Ám egy nyáron nagyon sokat ittam rosszul voltam már de szomjaztam akkor a doki mondta hogy a túl sok folyadék is halálos lehet annyira elhígulhat a véred!Én ennyit tudok hallottam:)
2/5 anonim válasza:
Azt a 6-7-et nyugodtan megfelezheted, és akkor leszel kb az egészséges szintnél.
3/5 anonim válasza:
a veséd nem fogja sokáig bírni, nagyon megdolgoztatod! legalább meg kéne felezned, bár ha ilyen szomjúságérzeted van, hogy ennyit kell innod, az sem normális!
4/5 anonim válasza:
Ez nagyon sok.
Ha folyamatosan hígítod a véred előbb-utóbb a vérben leesik a nátrium szint és ez már tüneteket von maga után. Akut vízmérgezés estén agyoedema /agy duzzanat/is lehet.
Egyébként a háziorvosoddal utána néztetek, hogy miért van ez nálad?
Bizonyos betegségeknél az egyik tünet lehet, főként hormon
eltérésnél, / mellékvese vagy agyalapimirigy -ADH hormon hiány/, vesebetegség.
Ez mindig így volt és szomjas is vagy állandóan azért iszol?
5/5 anonim válasza:
Sem a szívnek nem jó ilyen sok folyadék, sem a vesének! Bőven elég 2-3 liter úgy, hogy abba beleszámít a leves, és minden más kaja aminek van folyadéktartalma!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!