Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Létezik, hogy az egyik lában...

Létezik, hogy az egyik lában hosszabb, mint a másik? Elmondom, miért gondolom: egyrészt mert már többször kérdezték ismerősök, mikor együtt sétáltunk, hogy fáj-e a lábam. Azt mondják, úgy járok, mintha sántítanék a bal lábamra.

Figyelt kérdés

Másrészt elég súlyos, balra és előre görbülő gerincferdülésem van, ami állítólag szintén kialakulhat ilyesmi miatt. Harmadrészt: egy ideje elkezdtem elég keményen edzeni. Azt figyeltem meg, hogy míg a bal combom szépen vékonyodik, addig a jobb combom (szerintem csúnyán) izmosodott. Mostanra elég észrevehető a különbség, oldalról nézve, a kettő között. Én mint laikus csak arra tudok gondolni, hogy ez akkor lehetséges, ha nem egyforma terhelést kapnak...

Még valami: bizonyos tornagyakorlatoknál (pl. lábemelgetés oldalra, vagy néha hátra is) furcsa, "kattogó" hangot hallok a bal lábam és csípőcsontom találkozásánál. Nem fáj, meg tulajdonképpen nem is érzek semmit, de olyan, mintha "akadna" kicsit.

Van valakinek hasonló problémája? Mit csináljak, ezzel ortopédiára kell menni?

És, ha tényleg hosszabb az egyik lábam, mint a másik, akkor kapnék a cipőmbe betétet, vagy mit csinálnak?

2012. dec. 20. 19:15
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Úgy érted, mint pl. a csípőficamosoknak, csak nem olyan durván? :s

És, ha erről van szó, akkor mit lehet csinálni? :S

2012. dec. 21. 08:09
 12/17 anonim ***** válasza:
Először el kéne dönteni, hogy hosszabb-e valamelyik. Utána van értelme a mit lehet csinálni-ról beszélni, de szerintem azt már inkább orvossal.
2012. dec. 21. 09:03
 13/17 A kérdező kommentje:

Ok, persze, csak gondoltam, hátha van itt valaki hasonló problémával.

Ezt az orvosos dolgot sajnos egyelőre úgysem tudom itt az ünnepek alatt megejteni, csak majd januárban valamikor legfeljebb.

2012. dec. 21. 10:46
 14/17 anonim ***** válasza:

6-os vagyok.

a talpvizsgálat nálunk a bioboltban szokott lenni időszakonként, de valahol rendelnek is. keress a közeledben a neten számítógépes talpvizsgálatot.

Sztem nézz el az ortopédiára, mondd el a gondod, ott csinálnak röntgent a csípőről (mondd, hogy kattog), és több minden kiderül, a rövidebb lábat simán megtudod méretni valakivel. a többi jöhet utána.

(nekem a falhoz támaszkodva tűnt fel, mert nem egyformán voltak a cipőim.

2012. dec. 21. 16:05
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Ezt a falhoz támaszkodást én is kipróbálom! :)

2012. dec. 21. 16:11
 16/17 Levander ***** válasza:

Kattogás másnál is szokott lenni. Volt osztálytársamnak nem volt rövidebb egyik csontja sem, de a csípőjét gond és fájdalom nélkül ki tudta akasztani, majd vissza. Szóval ez szerintem nem lehet nagy probléma.

Az, hogy az egyik hosszabb, mint a másik, már rég észre kellett volna venniük az orvosoknak az iskolai rutinvizsgálatokon. Habár nem tudom, hány éves vagy, mikor voltál iskoláskorú...

Mindenesetre én biztos elmennék az ortopédiára. Jobb, ha megvizsgálnak és inkább mondják azt, hogy nincs veszélyes probléma, mint hogy ne nézesd meg.

2013. jan. 2. 11:54
 17/17 A kérdező kommentje:
Az iskolai vizsgálatok régen voltak, én már mindjárt 30 éves leszek... :)
2013. jan. 4. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!