Mit jelentene ez a mondat? (Térd MR eredmény)
Figyelt kérdés
Térd MR-ről megjött az eredményem de nem értem az alábbi mondatot:
,, A medialis meniscus hátsó szarván a külső és a középső harmadban a tibialis felszínre futó hosszú, ferde ruptura van. "
előre is köszönöm a segítséget ! :)
2012. dec. 19. 15:28
1/5 anonim válasza:
Nem tudom mennyire vagy tisztában a térd felépítésével:
A képen látszik, hogy a meniscus 2 félhold alakú porckorong a térdízületben. Az eredményed szerint a belső meniscus hátsó szarván van egy hosszú, ferde törés, ami a meniscus sípcsontot érintő részéig is lefut.
Jobbulást!
2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2012. dec. 19. 15:43
3/5 A kérdező kommentje:
Arra még kaphatnék választ hogy ezzel mi a teendő? persze elmegyek ortopédiára az eredménnyel de az januárban lesz és addig is szeretnék tudni róla valamit :/
2012. dec. 19. 15:46
4/5 anonim válasza:
Háát az ortopédia könyv szerint műtéti úton szokták ezt megoldani, ha lehet arthroscopiásan (három kis lyukon keresztül műtik a térdet), hogy ne legyen felvágva a térd, így sokkal hamarabb gyógyul. A letört részeket kiveszik, illetve ha a törés jó vérellátású területen van, vissza is tudják varrni. Mindenképpen arra törekszenek, hogy a meniscust megmentsék, mert ha eltávolítják teljesen (sajnos ha olyan mértékű a sérülés, ez is előfordulhat), akkor kisebb lesz a terhelhetőség, és könnyebben fordulnak elő egyéb térdbetegségek, pl. arthrosis.
5/5 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm szépen felpontozás megvolt :)
2012. dec. 19. 17:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!