Életmódváltás és vérvétel eredmény? Többi lent, FONTOS!
Nyáron életmódot váltottam, eddig sok péksütemény, cukros ételt ettem.
Most már rendszeresen mozgok, nem eszek cukrot(max ami a gyümölcsökben van fruktóz), lisztet, kerülöm a zsíros, olajos dolgokat. Sok-sok húst, zöldséget eszem. Mivel egy héten 3-4 súlyzós edzésem van, + futok, biciklizek pár órát, edzések után protein turmixot(por, tudjátok...) iszom.
A nyáron kitűzött célom sikeres volt, egészségesebben élek, ráadásul még 10 kiló feleslegtől is megszabadultam.
A múlt heti vérvétel eredményén viszont a lymphocyta szám nagyon magas.
Szüleim most vissza akarnak téríteni a régi étrendemhez(sok zsíros kaja, amit ők esznek, meg hamburgerek, agyoncukrozott sütemények), és váltig állítják, hogy minden a proteinpor miatt van.
De az csak sima fehérje, könyörgöm! És különben is csak edzés után iszom, akkor is csak egy adagot!
Mit csináljak? Nem akarom visszaszedni a nagy nehezen leadott kilókat!
Limfocitaszám emelkedéssel főleg vírusfertőzések során találkozhatunk, de egyes bakteriális fertőzésekben, pl. TBC is előfordul.
Csontvelőt érintő daganatok: akut és krónikus limfoid leukémia, melyekre az éretlen sejtek jelenléte a jellemző.
Daganatos betegségek kezeléseként alkalmazott sugárterápia.
Pajzsmirigy túlműködésével járó Graves-Basedow kór, valamint a bélrendszert érintő Crohn-betegség is okozhatja a limfociták magasabb értékét.
Köszönöm a gyors választ!
Szüleimet mivel győzhetném meg, hogy hadd tartsam meg az eddigi egészséges étrendemet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!