Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hány alvásmentes nap után...

Hány alvásmentes nap után készül ki teljesen az ember?

Figyelt kérdés
Kerestem neten, de nem találtam olyat, ahol részletesen leírják kb napi bontásban, hogy mi is történik az ember szervezetével, ha huzamosabb ideig nem alszik. Valaki le tudná nekem írni?
2009. aug. 22. 00:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igazságszerint pontos választ nemtudok mondani és a kérdést is csak véletlen láttam meg, nemvagyok otthon ebben témában, anuykám az egészségügyben dolgozik és ő aztmondta hogy 1 alvásmentes hét után agyhalál álhat be illetve leállhat a szíve valakinek. Pontosan nemtudom de ugytudom hogy azért mert vannak olyan nemtudom nemakarok hülyeséget mondani, enzimek vagy hormonok amit az agy csak alvás közben termel és erre szüksége van az emberi szervezetnek. Remélem segítettem egy kicsit, és aztis hogy ennél pontosabb választ is kapsz.

Üdv.

2009. aug. 22. 00:26
 2/7 anonim ***** válasza:

Nyolc éve nem aludt egy percnyit sem egy Arges megyei nő – saját állítása szerint. Az 54 éves Maria Stelica anyja 8 évvel ezelőtti halála óta állítólag nem tudott egyszer sem elaludni. A nő azt mondja, eleinte félt elaludni, mert nem akart halott anyjával álmodni. Idővel aztán annyira megszokta az ébrenlétet, hogy már az altató sem ringatja álomba. Orvosok szerint a vizsgálatok az asszony szavainak hitelességét bizonyítják, ám tudományos magyarázatot a jelenségre egyelőre nem találtak. (ananova)

-------------------------

Húsz éve nem jön álom a szemére, hiába kezelték több klinikán.

Optimális esetben az ember életének egyharmadát alvással tölti.

Nem így Fjodor Nyesztyercsuk: ő már több, mint húsz éve hiába fekszik le, nem jön álom a szemére.

- Az éjszaka egy szenvedés. Lehunyom a szemem, és nem történik semmi. Sokszor kiborultam már azon, hogy virrasztanom kell. Nem egy-egy éjszaka visel meg, hanem az a húsz év, amióta nem alszom - mondta a Fókusznak 2005-ben.

Az ukrán férfi kénytelen egész éjszaka elfoglalni magát, hogy ne őrüljön meg az unalomtól.

2009. aug. 22. 00:33
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
Lehetetlen, hogy valaki húsz évig kibírja alvás nélkül, 7 nap alvás megvonás halálhoz vezet. Egyébként fáradtság, koncentráció zavar ami jelentkezik majd a halál. A témában én sem vagyok nagyon otthon de az egyetemen ezeket tanultuk. De amúgy összefüggésbe hozzák a depresszióval, az anyagcsere egyensúly felborulásával.
2009. aug. 22. 01:03
 4/7 anonim válasza:
100%

Sziasztok! Nekem eddig 57 óra nemalvásig sikerült eljutnom. Sajnos a fősulin úgy jöttek össze a dolgok, hogy egyszerűen nem értem rá aludni. Nappal órákra jártam, délután nyelvvizsgára készültem, éjszaka meg a beadandóimat csináltam vagy a vizsgákra tanultam.

Én azt tapasztaltam, hogy az első 24 óra viszonylag könnyen eltelik, utána jelentkezik a "mindjárt leragad a szemem" érzés. Ha ezen sikerül túljutni, akkor a következő nap is átvészelhető, bár egyre inkább csökken az ember koncentráló képessége, tompul az agy. Kb. harmadik éjszaka jutottam el odáig, hogy szinte csak lestem ki a fejemből, mert értelmesen gondolkodni már nem nagyon bírtam. Olyan érzés, mintha leszívták volna az agyad, vagy rajta ülnének a fejeden... mintha más fejével gondolkodnál. A mozgáskoordináció teljesen rendben van, és értelmesen is beszélsz, de pl. olvasni, matek feladaton gondolkodni, számítógépen szöveget szerkeszteni már nagyon megerőltető. Én akkor azt mondtam, hogy ha nem kell ilyeneket csinálnom, akkor tovább is simán bírtam volna (az álmosság érzése lényegében kezd megszűnni), de egy órácskát lefeküdtem aludni az esti buli miatt. Utána megjelent a társaság nálunk, jó volt a hangulat, nem is éreztem magam fáradtnak. Megittam egyetlenegy feles vodkát és úgy kiütött (hozzáteszem ennyit általában meg sem érzek) mint még életemben soha semmi. Őszintén szólva nem tudtam eldönteni, hogy ki fog-e jönni vagy sem, ezért elmentem a wc-re. Viszont nem láttam a vodkát, de sikerült úgy elaludnom a mosdóban, hogy csak 4-5 óra múlva bírtak felébreszteni. Szóval jól gondolja meg mindenki, hogy fáradtan iszik-e.

2009. aug. 22. 10:42
 5/7 A kérdező kommentje:
az utolsó válasz volt nekem a legjobb, leginkább tapasztalatokat akartam hallani...eddig nekem 39 óra volt a max, amit kibírtam alvás nélkül...több is lett volna, de bealudtamXD
2009. aug. 22. 14:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Én súlyos depressziós és gyógyszerfüggő voltam, és egyszer egy hétig nem aludtam, mert már semmi sem használt. Még élek.. de az tény, hogy hosszabb nem alvástól már sérülnek az agyi funkciók és gyengül az immunrendszer.
2009. aug. 22. 18:10
 7/7 anonim válasza:
én egy órát nem bírok ki alvás nélkül! =)... de csak a tanítás miatt van! xD... váá, és nemsokára suli! Megint alduni fogok, mint a bunda.... xD
2009. aug. 24. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!