Cavernoma. Mit tegyek?
Stresszes időszakban egészségügyileg nem voltam toppon. Betudtam a fáradtságnak. De két ájulás után kórházba kerültem. Kiderült, hogy csak kimerültség, de elvégeztek pár vizsgálatot. Kiderült, hogy az agyam bal féltekében egy diónyi nagyságú cavernoma van. Az orvosom azt mondta szedjek gyógyszert, figyeljük és éljek úgy, mint ha nem lenne. Egyelőre nagy baj nincs.
A családom azonban kifordult önmagából. Állandóan papolnak, hogy hagyjam ott a munkahelyem. Ha kicsit fáradtabb vagyok akkor már megy a hegyi beszéd. Ha hazaérek, akkor már rögtön elvárják pihenjek le, ne idegeskedjek. Bár utóbbit nem szoktam.
A barátomnak is kezd ebből elege lenni. Mindenki úgy csinálni, mint ha halálos beteg lennék, holott attól hogy nem műthető még évekig semmi problémám nem lehet vele.
Hogy értessem meg a családommal, hogy nem akarok felmondani a munkahelyemen és ágyban feküdni egész nap? Nem ezért tanultam évekig, nem ezért van szakmám, diplomám hogy sajnáltassam magam?
28/N
Először is gratulálok az optimizmusodnak :)
Mond el nekik, hogy most neked a legnehezebb és jól viseled, nekik is ez a feladat... hagyjanak békén, mert fogod magad és elköltözöl!
Szia, a 8as vagyok. Nos, engem meg akartak műteni, de kértem több véleményt is, és több idegsebész is azt mondta, hogy túl veszélyes lenne, úgyhogy egyelőre várok vele, és megfigyeljük. Ez egy éve volt, azóta kb a nyolcadára csökkent a cavernoma, most már jócskán egy centi alatt van az átmérője. A neurológus szerint ne aggódjak, valószinuleg ezzel mar nem lesz semmi gond, ha mégis, gamma kes kezelest javasolnak.
Mondjuk azt hozza kell tennem, hogy nekem ez a beverzes eleve nagyon enyhe tuneteket okozott, csak nemi zsibbadas volt a bal labamban, de azert persze nagyon para.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!