Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Cavernoma. Mit tegyek?

Cavernoma. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Stresszes időszakban egészségügyileg nem voltam toppon. Betudtam a fáradtságnak. De két ájulás után kórházba kerültem. Kiderült, hogy csak kimerültség, de elvégeztek pár vizsgálatot. Kiderült, hogy az agyam bal féltekében egy diónyi nagyságú cavernoma van. Az orvosom azt mondta szedjek gyógyszert, figyeljük és éljek úgy, mint ha nem lenne. Egyelőre nagy baj nincs.

A családom azonban kifordult önmagából. Állandóan papolnak, hogy hagyjam ott a munkahelyem. Ha kicsit fáradtabb vagyok akkor már megy a hegyi beszéd. Ha hazaérek, akkor már rögtön elvárják pihenjek le, ne idegeskedjek. Bár utóbbit nem szoktam.

A barátomnak is kezd ebből elege lenni. Mindenki úgy csinálni, mint ha halálos beteg lennék, holott attól hogy nem műthető még évekig semmi problémám nem lehet vele.

Hogy értessem meg a családommal, hogy nem akarok felmondani a munkahelyemen és ágyban feküdni egész nap? Nem ezért tanultam évekig, nem ezért van szakmám, diplomám hogy sajnáltassam magam?

28/N

2012. dec. 13. 11:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ne lakj együtt velük, hanem külön ßeld az életedet a barátoddal.
2012. dec. 13. 11:36
 2/12 anonim válasza:

Először is gratulálok az optimizmusodnak :)

Mond el nekik, hogy most neked a legnehezebb és jól viseled, nekik is ez a feladat... hagyjanak békén, mert fogod magad és elköltözöl!

2012. dec. 13. 11:39
 3/12 anonim ***** válasza:
Költözz el. Van saját kereseted, gondolom a párodnak, úgyhogy nagy gond nincs. Amúgy is ideje kirepülni a fészekből. És így nem kell mindig a papolást hallgatnod.
2012. dec. 13. 11:40
 4/12 anonim ***** válasza:
Mondd meg a szüleidnek, hogy ők is vizsgáltassák meg magukat. A cavernoma öröklődhet is! Ha nekik is beigazolódik, tuti békén fognak hagyni. (Nem ijesztegetni akarlak, most olvastam.)
2012. dec. 13. 12:09
 5/12 A kérdező kommentje:
Barátommal összeköltözni. Még csak két hónapja vagyunk együtt kprai lenne. Keresetem pedig albérletre nem elég.
2012. dec. 13. 13:26
 6/12 anonim válasza:
Szia! Látom, h 5 évvel ezelőtti a bejegyzés....nekem most állapítottak meg cavernomát, nem műthető. Veled mi történt azóta?
2017. aug. 1. 09:46
 7/12 anonim válasza:
Sziasztok! Nekem is nem műthető cavernomáim vannak. Veletek mi va n azóta?
2017. okt. 23. 16:39
 8/12 anonim ***** válasza:
Én is kiváncsi lennék... Kiderült, nekem is van egy, elég necces helyen. Szóval nem biztos, hogy a műtét bele fog férni.
2020. aug. 17. 07:07
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem is van, most derült ki. Hogy vagytok? Ha nem válaszol senki, el fogok kezdeni aggódni. :(
2021. júl. 24. 15:09
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia, a 8as vagyok. Nos, engem meg akartak műteni, de kértem több véleményt is, és több idegsebész is azt mondta, hogy túl veszélyes lenne, úgyhogy egyelőre várok vele, és megfigyeljük. Ez egy éve volt, azóta kb a nyolcadára csökkent a cavernoma, most már jócskán egy centi alatt van az átmérője. A neurológus szerint ne aggódjak, valószinuleg ezzel mar nem lesz semmi gond, ha mégis, gamma kes kezelest javasolnak.

Mondjuk azt hozza kell tennem, hogy nekem ez a beverzes eleve nagyon enyhe tuneteket okozott, csak nemi zsibbadas volt a bal labamban, de azert persze nagyon para.

2021. júl. 25. 07:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!